Algemeen / zondag 22 november 2020

Back in time! Vandaag, FC op weg naar de titel, FC Dender - AFC Tubize, 1 - 0.

Back in time! Vandaag, FC op weg naar de titel, FC Dender - AFC Tubize, 1 - 0.

Omdat er voorlopig nog niet mag gevoetbald worden en we ook niet al te veel kunnen vooruitblikken, zijn we eens in de archieven gedoken en keren we terug in de tijd, naar de tijd dat de FC-website opgestart werd, nl. het seizoen 2006 – 2007, ook het seizoen dat FC D kon doorstoten naar de hoogste voetbalklasse en het op FC Dender één groot feest was.

We beginnen vandaag met de vijfde laatste wedstrijd van het seizoen 2006 - 2007, de wedstrijd FC D – AFC Tubeke.
Deze wedstrijd werd met 1 – 0 gewonnen, na een doelpunt dat in de laatste minuut door Wouter De Groote gescoord werd. 
     
FC speelde, onder leiding van coach Jiepie Vande Velde, een schitterend seizoen en stond ongeveer een gans seizoen bovenaan het klassement.
De heenronde werd afgesloten met 43 punten, 5 punten voorsprong op RFC Antwerp. Tijdens de terugronde werd er slechts tweemaal verloren.
Op het einde van de rit behaalde FC 77 punten, 7 meer dan de tweede in de rangschikking KV Mechelen, er werden 73 doelpunten gescoord en slechts 28 geïncasseerd, unieke cijfers!!! 
Bovendien werd Gunther Thiebaut, met 21 doelpunten, topscorer van de reeks. 
 
Er werden toen niet alleen foto’s getrokken van wat er zich op het plein afspeelde, maar ook wat er rond het plein gebeurde kwam in beeld, het was ook de tijd dat Marieken iedere wedstrijd een kaars deed branden om er zeker van te zijn dat er vlot kon gewonnen worden, ook ons orkest deed toen zijn duit in het zakje!
Neem vlug een kijkje, misschien sta jij ook nog ergens, weliswaar 13 jaar jonger, op één van onze foto's? 

Bekijk onze commerciële partners