Algemeen / dinsdag 13 oktober 2020

Interview met Regi Van Acker, "de verwachtingen liggen hoog"!

Interview met Regi Van Acker, "de verwachtingen liggen hoog"!

Zondag staat er, met het bekertreffen tegen OLSA Brakel, eindelijk nog eens een officiële wedstrijd op het programma. We gingen bij onze coach Regi Van Acker eens luisteren hoe hij terugkijkt op het tussenseizoen en wat hij verwacht van het komende seizoen!

Ingevolge de gekende coronaproblematiek zagen onze supporters bijna 7 maanden lang nog geen enkele bal rollen in het Van Roystadion, de eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op 24 oktober! Iedereen met een FC-hart wordt dan ook stilaan ongeduldig en niet op zijn minst onze sportieve cel...

Dag Regi, de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd grondig verstoord, maar we konden toch vaststellen dat er zelfs achter de schermen ook heel wat activiteit te bespeuren viel?
Ik mag stellen dat we ondanks de Coronaperikelen een geslaagde voorbereidingsperiode achter de rug hebben.
Bovendien heeft de directie alle voorwaarden die ik voorgesteld had optimaal vervuld. Te beginnen met het opfrissen van onze infrastructuur, bij deze wil ik ook onze medewerkers een dikke pluim geven!
De kleedkamers, fitnesszaal, eetzaal en spelershome zijn pareltjes na de opfrisbeurt. 
Daarnaast hebben we de trainings- en uitgangskledij in orde gebracht, daar heeft vooral Pieter De Bot vele uren ingestoken! 
Ook onze terreinen hebben een volledige opknapbeurt gekregen, het doet me deugd dat vele oudgedienden me zeggen dat het jaren geleden is dat ons hoofd- en oefenveld er zo perfect bijliggen.
 
Ook aan de medische staf werd er gesleuteld?
Op medisch vlak zijn we vooruit gegaan: er wordt nu veel korter op de bal gespeeld, zo beschikken we nu over dokter Sven Adam die altijd met ons en de spelers in nauw contact staat, in deze speciale tijden enigszins noodzakelijk...! 
Onze kiné wordt nu bijgestaan door een volwaardig team en dit alles nadat de spelers grondig getest en gescreend werden in het UZ Gent. Deze medische screening gaf niets anders dan positieve resultaten.
Bovendien worden we nu ook begeleid door een diëtiste, zo krijgen de spelers raadgevingen mee en op woensdag bijvoorbeeld, wanneer er tweemaal getraind wordt, genieten we van een, door de diëtiste, uitgekiende maaltijd die ons wordt bezorgd door de catering.
Je ziet dat de vele voorwaarden zijn vervuld en daarvoor bedank ik zeker Mevr. Belinda Siahaan.

Met Tarfi en Chamisdine erbij is mijn team compleet.

Ben je tevreden over de voorbereiding en de samenstelling van het team?
Ik heb goede lessen kunnen trekken uit de oefenwedstrijden, ook over de twee bekerwedstrijden ben ik tevreden. Deze twee uitwedstrijden, tegen fel gemotiveerde tegenstanders, waren typische bekerwedstrijden die toch winnend werden afgesloten.
Met de laatste twee aanwinsten, Tarfi en Chamisdine, erbij is mijn team compleet. We beschikken over een schitterende mix van jong, dynamisch en ervaring en dit met een gemiddelde leeftijd van 24,5 jaar. 
Het hoogtepunt van onze voorbereiding was toch wel het teambuildingsweekend in Rendeux, ik kan je zeggen dat ik in de vele jaren als coach dit nog niet heb mogen meemaken: de ambiance, de sfeer onder de spelers, het teamwork maar vooral de vriendschapsbanden die daar zijn gesmeed. Dit geeft echt een goed gevoel.

Tot dusver kon FC nog niet aantreden in de competitie, wat verwacht je van het komende seizoen?
De competitie is inderdaad een ander paar mouwen! De afgelaste wedstrijd tegen SK Roeselare moet volgens mij een forfaitscore worden, terwijl Dessel Sport dan weer een Coronageval was en nu volgt er de bekerwedstrijd tegen OLSA Brakel waardoor we al drie competitiematchen achterstand tellen op sommige andere teams! 
Maar niet getreurd, er werd keihard gewerkt door onze spelers en allen zijn bezeten van een winnaarsmentaliteit.. dus we vliegen er elke mach in om te winnen! 
Met alle veiligheidsregels die wij strikt volgen hopen we toch zo snel mogelijk onze thuissupporters terug te zien en hen te kunnen plezieren, want de laatste thuismatch dateert al van 29 februari, onvoorstelbaar, dat is nu al meer dan 7 maanden geleden!!

We zijn hier heel professioneel aan het werken

Welke clubs verwacht jij in de top van het klassement en hoe hoog mogen we zelf de lat leggen?
Momenteel is het nog wat in het duister tasten wie er allemaal grootse plannen heeft in de competitie, maar Patro MM, Thes, Knokke en zeker enkele Waalse ploegen stralen ook grote ambitie uit. 
Mijn verwachtingen liggen, net zoals vorig seizoen, hoog! Een club als FC Dender verdient het om altijd in de top van het klassement te spelen (zie ook onze vooruitgang vorig seizoen). 
Dat we dit willen doen met dynamisch en aanvallend spel is ook eigen aan deze club vind ik! Daarom ook hebben Benny Van Polfliet en ik voor deze club gekozen, en met onze keeperstrainer Tom Hofman en Pieter De Bot - als analist & assistent - erbij durf ik te zeggen dat we hier heel professioneel aan het werken zijn.
 
Zondag staat er eindelijk nog eens een officiële wedstrijd op het programma, wat mogen we verwachten?
Met OLSA Brakel als tegenstander bekampen we zondag een moeilijke, compacte ploeg die nog niet verloren heeft in competitie en beker. 
Wij gaan naar Brakel met het nodige respect maar wel om te winnen, we hebben dan ook alle maatregelen genomen i.v.m. scouting en voorbereiding van de match, net zoals we in competitie zouden doen.
Zonder één competitiematch in de benen hebben we steeds doorgedreven getraind om de volgende ronde te bereiken waarin we dan een eersteklasser kunnen treffen.
Ook de spelers beseffen hoe belangrijk dit kan zijn voor onze club en zoals altijd in de bekercampagne reist de hele kern mee. 
We zijn er klaar voor! 

Bekijk onze commerciële partners