Algemeen / zaterdag 04 september 2021

FC D bekert verder na een wereldgoal van Lennard Hens.

FC Dender moest in zijn 3e ronde van de Croky Cup aan de slag tegen Waasland Beveren, een team uit de Pro League.

Coach Regi Van Acker recupereerde voor deze bekermatch heel wat spelers. Ngongo en Rowell moesten wel nog verstek geven.
Borry, Ragolle, Van Oudenhove en Hens konden, na enkele weken afwezigheid, hun rentrée maken.
De winnaar van dit duel kon in de volgende ronde thuis een team uit de Jupiler Pro League ontvangen.

De bezoekers namen in het begin van de wedstrijd het initiatief in handen, dit leverde enkele kansen op maar onze doelman Xavier Gies stond sterk te keepen, zo kon hij kansen van Efford, Bertone en Albanese onschadelijk maken.
Voor FC waren het Casagolda en Hens die hun kans gingen maar hun afstandsschoten gingen naast doel.
Na 25 minuten was het evenwicht hersteld en ging het spel vlot over en weer zonder dat er echt grote kansen te noteren vielen.
Ruststand 0 – 0.

Het eerste kwartier van de tweede helft eisten de bezoekers opnieuw het balbezit op.
Een plaatsbal van Maderner ging net naast doel  en een doelpunt van Hoggas werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.
FC Dender begon na een kwartier ook te dreigen, en dit vooral langs Ridwane M’Barki.
Op het uur ging M’Barki nogmaals een verdediger voorbij maar werd hard aangepakt door Vukotic. Deze kreeg geel, de ref had balvoordeel kunnen geven op de mee opgerukte Casagolda en De Bodt. De vrije trap van Hens leverde niets op.
M’Barki en Jacobsen gingen in de clinch. Jacobsen smakte M’Barki neer. Beide spelers kregen geel, al kwam de bezoeker er hier nogal goedkoop vanaf!
Vooraan vocht Antoine De Bodt voor elke bal, hij kon de bal bij Smet brengen die Hens bediende, zijn schot belandde op het dak van het doel!
in de 80e minuut moest Gies zich van zijn beste kant tonen, een spits van Waasland-Beveren glipte door de buitenspelval en de net ingevallen Faucher trapte via Gies op de deklat.
Een minuut later ging Lennard Hens zijn kans, zijn knal belandde via de deklat in doel, een prachtdoelpunt, 1 – 0
Waasland Beveren voerde nu de pressing met vooral lange ballen, maar onze spelers verdedigden sterk en gaven geen enkele kans meer weg.
Eindstand 1 – 0.

Een sterke wedstrijd van onze spelers tegen een titelkandidaat uit de Pro League (1B).
FC Dender gaat niet onverdiend een ronde verder in de Beker van België, het verdedigde sterk en kwam er op sommige momenten gevaarlijk uit. De unieke wereldgoal van Lennard Hens besliste de wedstrijd.
FC gaat nu in de trommel met de 18 teams uit de Jupiler Pro League, deze wedstrijd wordt eind oktober in het Van Roystadion gespeeld.

FC Dender:
Gies, Smet, Borry, Ragolle, M'Barki (76' Valcke), Van Oudenhove, Casagolda (89' Tarfi), Hens (90' Van Belle), De Backer S., De Bodt (76' El Boughlamy), Houdret.

De volgende wedstrijd is de 1e competitiewedstrijd: KSK Heist, op 11 september 2021 om 20u.

Deze matchverslagen kan je ook lezen in het matchcenter (Wedstrijden | FCV Dender (fcvdendereh.be) )