Algemeen / dinsdag 12 oktober 2021

FC Dender - FC Luik, zaterdag 16 oktober 2021.

FC Dender - FC Luik, zaterdag 16 oktober 2021.

Nu zaterdag, 16 oktober, ontvangen we om 20u FC Luik. FC Luik is momenteel de leider in onze reeks en telt 10 punten, 3 meer dan FC Dender. Een wedstrijd waarin er dus best punten geoogst worden!

Vorige zondag slaagde FC er niet in om in Visé punten te gaan sprokkelen!
Er werd er met 2-1 verloren, het was een wedstrijd om best snel te vergeten.
Nu zaterdag krijgen we FC Luik op bezoek, opnieuw geen makkelijke wedstrijd daar de Luikenaren 10 punten tellen en hiermee aan de leiding staan in het klassement.

FC Luik verloor tot dusver nog maar 1 wedstrijd, tegen medeleider Visé werd thuis met 2-3 verloren. Tegen Tienen werd er op de eerste competitiedag 0-0 gelijk gespeeld. De 3 andere wedstrijden werden vlotjes gewonnen.
Opvallend is dat tot dusver enkel URSL Visé tegen Luik kon scoren, dankzij hun doelpuntensaldo, +6, bekleden ze de eerste plaats.
In de Beker van België werden ze in de vorige ronde door Westerlo uitgeschakeld, 1-3. FC Luik kan zich dus voor 100% richten op de competitie, een promotie die er als doelstelling van het seizoen wordt beschouwd.
Het kan hiervoor vooral rekenen op de aartsgevaarlijke Jeremy Perbet (Charleroi, Gent, Kortrijk, Villareal, OHL,…) die reeds 3 doelpunten telt, net evenveel als Damien Mouchamps.
FC Luik beschikt dus over een uiterst gevaarlijke voorlinie. In doel staat er Kevin Debaty, een doelman met eerste klasse ervaring, dit bij Waasland Beveren en Antwerp.
De stand in de onderlinge duels is gelijk opgaand, maar waarbij meestal de thuisploeg aan de winnende hand was.
FC Luik kan vooral thuis op een serieuze en luidruchtige achterban rekenen, maar ook op verplaatsing brengen zij meestal enkele bussen mee!
FC Dender zal komende zaterdag uit een ander vaatje moeten tappen dan in Visé want Luik is minstens even sterk als Visé.
Het was één van de mindere prestaties van het seizoen, waarin ook enkele sterkhouders aan de kant moesten blijven. 
Onze spelers rekenen alvast op jullie vocale steun!
SUPPORTERS OP POST ! 
 
Historiek: 

14/12/19 Dender 1 - 1 Liège
15/09/19 Liège 4 - 2 Dender
24/02/19 Liège 2 - 1 Dender
25/11/18 Dender 2 - 1 Liège

 
Wedstrijdleiding:
Clerkx Klass - Keuleers Robby - Vande Velde Timmy

Bekijk onze commerciële partners