Algemeen / zondag 31 oktober 2021

FC Dender - THES Sport, wedstrijd duurt één minuut te lang!

In de achtste competitiewedstrijd van het seizoen ontmoette FC Dender Thes Sport als tegenstander, bij winst klom FC D voorbij de ploeg uit Tessenderlo. Thes stond op de 3e plaats en telde 2 punten meer dan FC Dender. Ridwane M’Barki kwam opnieuw aan de aftrap, Tarfi verhuisde naar de bank.

Van bij de aanvang van de wedstrijd nam FC het meeste initiatief. Veel grote kansen vielen er niet te noteren, op het halfuur was er een knal van Hens die door Valkenaers onschadelijk gemaakt werd, een tweede knal van Hens zoefde naast.
Een kopbal van Casagolda, op voorzet van Smet, werd door de keeper uit de benedenhoek gehaald. De hierop volgende hoekschop leverde niets op.
Er werd gerust bij een 0 – 0 stand.

Na 5 minuten in de tweede helft ging M'Barki door in de 16 en werd door de doelman, met de voeten vooruit, foutief afgestopt, maar M’Barki ontving tot eenieders verbazing een gele kaart!
Eén minuut later werd M'Barki neergeduwd door de doelman, ditmaal werd er wel voor penalty gefloten.
Casagolda stuurde de keeper de verkeerde kant op, 1 – 0.
Met nog een kwartier te gaan werd een fout op M’Barki als schwalbe beoordeeld, hij kreeg er zijn tweede onterecht geel bovenop, FC moest met 10 man verder.
De bezoekers, met een man meer, eisten nu het meeste balbezit op, maar toch kwamen de gevaarlijkste aanvallen van FC Dender.
Hens en Valcke zetten een prachtige aanval op, Hens dribbelde zich de 16 in en krulde de bal richting de verste paal. De doelman tikte de bal in hoekschop!
In de 88e minuut zette Houdret een snelle aanval op langs de zijlijn en speelde Valcke in de diepte aan. Zijn voorzet belandde bij Rowell wiens schot op de deklat uiteen spatte.
Maar in de extra tijd sloeg het noodlot toe, Thes gooide een bal in het pak en Vermijl kon de gelijkmaker netten,  1 – 1.

Een wedstrijd met een meer dan ontgoochelend eindresultaat voor FC Dender dat veel meer verdiende.
FC D dat veruit de meeste en beste kansen had zag in de extra tijd de overwinning door de vingers glippen.

De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Ol. Charleroi.
Ol. Charleroi - FC Dender: zaterdag 6 november om 20u.

FCV Dender: Gies; Smet, De Backer, Ragolle, Borry; Houdret, Rowell, Hens, Vanbelle; Casagolda (65’ Valcke), M'Barki.

Bekijk hier de wedstrijdbeelden en oordeel zelf.