Algemeen / zaterdag 13 november 2021

FC Dender verdiend voorbij KVK Tienen, 1 - 0.

Tegen KVK Tienen, 4 punten minder dan FC D, kwam de vorige week geschorste Ridwane M’Barki opnieuw aan de aftrap waardoor de coach met drie aanvallers aan de wedstrijd begon.

Lennard Hens, tweemaal geel tegen Charleroi, was geschorst.
Winnen tegen Tienen was min of meer een noodzaak.

FC trok al van bij de aftrap in de aanval.
Al na 2 minuten zoefde een schot van Rowell net over de deklat.
Ook een schot van Valcke, na een actie van M’Barki, was niet succesvol.
FC bleef drukken en op zoek gaan achter een doelpunt, net voor de rust kwam FC verdiend op voorsprong. De Backer kopte een vrije trap van Vanbelle, aan de tweede paal, in doel, 1-0.

De tweede helft begon net zoals de eerste met een FCD dat het spelbeeld bepaalde.
M’Barki werd randje 16m neergehaald. De vrije trap werd doorgekopt tot bij Valcke, zijn knal werd met een prachtige reflex uit doel gehaald.
Valcke werd door Casagolda diep gestuurd, hij besloot pal op de keeper.
Ook Tienen liet zich eens zien maar Gies haalde de bal uit de voeten van Claes.
M’Barki kon zich op links helemaal uitleven en was een gesel voor de Tiense defensie. Ridwane zette voor, de kopbal van Casagolda belandde op de deklat.
Ook een poging van Tarfi werd door de doelman onschadelijk gemaakt.
Tienen zette nu alles op alles om de achterstand ongedaan te maken, maar de grootste kans was nog voor Valcke toen hij de bal uit de voeten van de doelman haalde, zijn schot ging echter over doel.

Een meer dan verdiende overwinning, FC was bijna gans de wedstrijd heer en meester en creëerde genoeg kansen om de wedstrijd met hoge cijfers te winnen, het geraakte echter niet verder dan 1-0.
Volgende wedstrijd wordt zaterdag aanstaande, om 19u30, gespeeld tegen Dessel Sport. Dessel staat met één wedstrijd minder dan FCD op de 3e plaats.

Ploegopstelling: Gies, Vanbelle (77' Van Oudenhove), Ragolle, Borry, Smet, Rowell, Houdret, M'barki (79' Vanhulle), Valcke, Casagolda (66' Tarfi) en De Backer.
Doelpunt: 42' De Backer

Deze matchverslagen kan je ook lezen in het matchcenter (Wedstrijden | FCV Dender (fcvdendereh.be) )