Algemeen / zondag 19 december 2021

Francs Borains - FC Dender, nogmaals een gelijkspel, 1 - 1.

FC moest op bezoek bij Francs Borains, ploeg die juist achter FC Dender gerangschikt stond. Antoine De Bodt startte aan de wedstrijd i.p.v. de geschorste Mike Smet. Vanbelle en Rowell waren nog niet speelklaar.

FC begon goed aan de wedstrijd maar echt veel kansen werden er niet gecreëerd, Casagolda viseerde de deklat, Valcke kwam net te laat om de rebound in doel te kunnen  doen verdwijnen.
Echt grote kansen werden er langs beide kanten niet genoteerd tijdens de eerste helft.
Ook de tweede helft werd door FC goed aangevat, nu volgden er wel scherpere kansen. Een aanval werd over de plaatselijke keeper gelift maar een verdediger kon ontzetten, ook M’Barki verscheen alleen voor de doelman, zijn schot strandde echter op de keeper.
Op het uur belandde een verre knal van Hens op de deklat en een paar minuten later haalde de thuisdoelman een vrije trap, opnieuw van Hens, uit doel.
Twintig minuten voor affluiten kwam de thuisploeg via een zeldzame aanval op voorsprong, Lai kon een verre voorzet voorbij Gies in doel trappen.
FC moest nu op zoek achter de gelijkmaker en drukte Francs Borains achteruit, FC gaf niet op en in de allerlaatste minuut was het toch prijs, Stef De Backer nette de 1 – 1.
Opnieuw een gelijkspel!
FC had opnieuw het meeste balbezit en creëerde de betere kansen, afwerken was eens te meer een heikel punt.
De eerstvolgende wedstrijd heeft plaats na de winterstop, op 8 januari, met Visé als tegenstander.
Hoogtijd om de hoofdjes eens leeg te maken!