Algemeen / vrijdag 09 juli 2021

Kasper Monné, de nieuwste versterking van FC Dender.

Kasper Monné, de nieuwste versterking van FC Dender.

FC Dender blijft verder evolueren, alle cellen binnen FC Dender werden al grondig aangepast, versterkt! Zo werd onlangs ook de medische staf uitgebreid en komt de praktijk van Kasper Monné onze vaste kiné, Timothy De Camps, bijstand verlenen.

Het webteam ging eens luisteren bij Kasper!

Dag Kasper, ben je thuis in de Denderstreek en het voetbalmilieu?
Ik woon inderdaad niet al te ver van Denderleeuw, ik resideer namelijk boven mijn praktijk die gevestigd is in Asse Ter Heide. In goed 20 minuten geraak ik dus van thuis uit in het Van Roy stadion.
Ik heb altijd al een passie gehad voor het voetbal, tot vorig jaar speelde ik nog op redelijk hoog niveau, dit in de derde amateurklasse en eerste provinciale. Ik ben nu 27 jaar maar wegens mijn drukke praktijk vang ik nu het seizoen aan in 3e provinciale, bij TK Meldert.  
 
Je hebt een kiné-praktijk, ben je vooral gespecialiseerd in “voetballers”?
Ikzelf heb ervaring als voetballer maar in mijn praktijk ontvang ik allerlei soorten sporters, van triatleten tot basketters.
Ik was 3 jaar geleden de kinesist van de u19 van KV Mechelen, maar door drukte in mijn praktijk viel dit niet meer te combineren. Momenteel is de praktijk ook verantwoordelijk voor diverse ploegen in de buurt.
  
Hoe ziet er de medische cel van FC Dender er momenteel uit?
Op FC werken er nu met 4 kiné’s. Timothy De Camps is uiteraard de meest gekende, hij maakt al jarenlang deel uit van de FCD-entourage.
Naast mij komen ook Ans Huys en Gianni De Coster het team vervoegen zodat er tijdens trainingen en wedstrijden permanent minstens één kiné aanwezig is.
Langere revalidatie’s zullen in onze praktijk in Asse gebeuren.
Daarnaast is er uiteraard ook nog clubdokter Sven Adam.

Je kan trouwens duidelijk merken dat de club aan een opmars begonnen is.

Hoe ben je eigenlijk bij FC D terecht gekomenen?
Sam Valcke kende hier eerder, ingevolge gescheurde kruisbanden, een ongelukkig seizoen. Zijn revalidatie deed hij bij mij, ook Jasper Van Oudenhove werd met zijn schouder succesvol behandeld in mijn praktijk.
Via hulpcoach Pieter De Bot is de bal aan het rollen gegaan. 
Bovendien is alles hier top, zo onderging de kiné-ruimte onlangs een grondige upgrade, m.a.w. het is een genot om hier te kunnen werken.
Je kan trouwens ook duidelijk merken dat de club aan een opmars begonnen is.
 
Ken je hier wat volk?

Veel spelers ken ik van tegen te spelen of via via.
Met KVK Ninove speelde ik jaarlijks een oefenmatchen tegen FC Dender en als ikzelf op zondag moest spelen zakte ik zaterdagavond regelmatig af naar het Van Roy Stadion.
 
Hoe staat het momenteel met de medische toestand van de spelersgroep en wat mogen we verwachten na een voetballoos seizoen? 
Momenteel is iedereen zo goed als fit.
Ik denk wel dat het risico op blessures wel groter gaat zijn door de lange inactiviteit. Hier moeten we aandachtig voor zijn, maar de medische testen laten het beste verhopen, iedereen kwam topfit op de eerste training toe en behaalde in het UZ Gent schitterende resultaten.
 
Wat verwacht jijzelf van het komende seizoen van FCD?
Ik zie het wel zitten en hoop dat we zolang mogelijk kunnen meedoen voor de prijzen.
En ja, voor zover ik het kan zien heb daar het volste vertrouwen in!

Bekijk onze commerciële partners