Algemeen / zondag 24 oktober 2021

Mandel U. - FC D: 0-2. FC Dender klaart de klus in de slotminuten.

FC Dender moest op bezoek bij Mandel United, in Izegem diende er op een synthetisch plein gespeeld te worden, hierdoor werd er deze week thuis dan ook meermaals op ons kunstgrasveld geoefend. Mbuyi-Mbayo startte aan de wedstrijd, Casagolda werd rust gegund.

De eerste helft was vrij inspiratieloos en speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af.
FC D had wel het meeste balbezit wat leidde tot enkele vrij- en hoekschoppen. Xavier Gies speelde goed mee en moest eenmaal tussenbeide komen.

Na enkele wissels tijdens de tweede helft creëerde FC Dender meer doelgevaar en volgden er eveneens enkele kansen.
Mandel begon het stilaan fysiek moeilijk te krijgen, FC drukte het pedaal nog wat dieper in en Mandel kwam er nu helemaal niet meer uit, het was nu enkel nog een kwestie van tijd! Rowell probeerde eerst nog een paar keer vanop afstand.
Maar in de 88e minuut was het uiteindelijk toch raak, een actie langs M’Barki werd door de goedgevolgde Esteban Casagolda voorbij de doelman gekopt, 0 – 1.
Drie minuten later ging M’Barki opnieuw zijn kans, hij werd foutief afgestopt in de 16, Casagolda klaarde de klus vanop de stip, 0 – 2

Een verdiende overwinning waarbij het vooral lang en geduldig wachten was op de beslissende doelpunten. Casagolda rondde zijn invalbeurt af met twee doelpunten.  Een slimme wedstrijd van FC Dender.

Ploegopstelling: Gies, Smet, Borry, Ragolle, Rowell (79' Tarfi), M'Barki, Van Oudenhove (72' Casagolda), Hens, De Backer S., Mbuyi-Mbayo (58' Vanhulle) en Houdret.
Doelpunten: 88' Casagolda, 90' Casagolda (P)

Nu woensdag, 27 oktober - om 20u, is er de bekerwedstrijd tegen KAS Eupen.
Eupen verloor gisteren, in een spectaculaire wedstrijd, met 2 - 3 tegen leider Union.

Wens je vóór de wedstrijd te komen eten dan kan je je nog steeds hier inschrijven.
Prijs: 35€ p.p.
Prijs kinderen: 18€ p.p.
(prijzen exclusief wedstrijdticket)
Aanvang: 18u30

Deze matchverslagen kan je ook lezen in het matchcenter (Wedstrijden | FCV Dender (fcvdendereh.be) )