Algemeen / zondag 05 december 2021

Patro - FC D, 1 - 1, opnieuw een rode kaart beslissend!

FC Dender kreeg met leider Patro Maasmechelen een uiterst moeilijke opdracht voorgeschoteld. Patro realiseerde 8 overwinningen op rij, met slechts 1 tegendoelpunt.

FC Dender, nog steeds zonder Vanbelle en Rowell, startte sterk aan de wedstrijd en legde mooie combinaties op de mat, dit leverde enkele kansen op, oa Hens ging tot tweemaal toe zijn kans. In de 39e minuut kon Van Oudenhove het overwicht, met een mooi stiftertje, in een 0 – 1 voorsprong omzetten. Ook de oververdiende ruststand, er zat zelfs meer in.

Patro moest de bakens verzetten in de tweede helft maar FC maar onze jongens bleven goed gegroepeerd spelen.
Met nog 25’ te gaan werd Casagolda met rood van het veld gestuurd, FC moest nu achteruit en leek stand te houden maar in de laatste minuten kon onze ex-speler Arenate een afgeweken bal in doel koppen, 1 - 1. Een zware ontgoocheling voor FC Dender.
FC had nog een antwoord inpetto maar de aanval werd door Corstjens, die aan de noodrem moest trekken en rood kreeg, onschadelijk gemaakt. Ook Arenate kreeg na de wedstrijd nog een tweede geel onder de neus geduwd.

Een wedstrijd waarin FC meer verdiende dan 1 schamel punt, reeds het 6e gelijke spel van het seizoen!
Eens te meer was een rode kaart beslissend voor de einduitslag.
Volgend weekend is FC Dender bye.
De eerstvolgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Francs Borains op 19 december 2021, 14u30.

Wedstrijdbeelden TVOost.

P.Eisden: Belin, Dijkhuizen, Corstjens, Renson, Vandergeeten (73' Brouwers), Gueroui, Massengo, Baysal (81' Boonen), Arénate, Bounou, Naudts.

Dender: Gies, Smet, Borry, Ragolle, M’Barki (72' Tarfi), Hens, Van Oudenhove, Casagolda, De Backer, Valcke, Houdret.

Doelpunten: 38' Van Oudenhoven (0-1), 90' Arénate (1-1).

Geel: Massengo, Smet, Borry, Bounou, Vandergeeten, Corstjens, Arénate.

Rood: 63' Casagolda, 89' Corstjens, 90' Arenate (2x geel).