Algemeen / dinsdag 26 oktober 2021

Voorbeschouwing FC Dender - KAS Eupen, 27 oktober, 20u.

Voorbeschouwing FC Dender - KAS Eupen, 27 oktober, 20u.

Met drie wedstrijden op acht dagen tijd zijn het drukke tijden voor FC Dender!

Deel één, de uitwedstrijd naar Mandel United, werd succesvol afgerond. Nu woensdag loert met de bekerwedstrijd tegen KAS Eupen de moeilijkste uitdaging om de hoek, al mogen we de topper van aanstaande zaterdag, tegen Thess Sport, ook een heel belangrijke competitiewedstrijd noemen.
 
De ploeg uit de Oostkantons voorstellen hoeft eigenlijk niet want momenteel gooien ze grote ogen in de Jupiler Pro League, ze draaien mee in de top van de rangschikking en bekleden de 4e plaats. 
Dit weekend zat het hen enigszins tegen want ze verloren thuis, tegen de andere revelatie en leider Union, met 2 – 3. Dit na een spannende wedstrijd waarin Eupen voor 63% balbezit had.
Ook in zijn vorige wedstrijd stond Eupen in het verliezende kamp, toen werd er op Gent met 2 – 0 verloren. Voorheen legde het wel al een schitterend parcours af, de grootste zeges waren de 1 – 4 tegen OHL en de 0 – 3 tegen Beerschot.
Eupen scoorde tot dusver reeds 23 doelpunten en incasseerde er al 17.
Op defensief vlak kan het met doelman Himmelmann (31) en de verdedigers Heris (31), Poulain (34), Beck (34) en Amat (29) op tonnen ervaring rekenen. Agbadou (24) en Lambert (21) zijn er de uitzonderingen qua leeftijd, maar deze twee trekken regelmatig mee in de aanval en wisten respectievelijk al 4 en 1 doelpunt(en) te scoren.
De offensief gevaarlijkste spelers zijn er Kayembe en Prevljak, zij vonden al viermaal de weg naar doel, ook Ngoy scoorde dit seizoen al tweemaal voor Eupen.
Trainer is er de Duitser Krämer.
 
Onze coach liet in de vorige wedstrijd, tegen Mandel United, enkele spelers rusten maar voor FC Dender wordt deze wedstrijd sowieso een grote uitdaging. Deze week is heel intensief voor onze spelers want er werd en wordt er iedere gedag getraind (of gespeeld), maandag zijn onze spelers vrij. 
Jonathan Mfumu en Joachim Ngongo zijn nog steeds gekwetst, alle andere spelers zijn beschikbaar. 
FC Dender en KAS Eupen vochten in het verleden al meerdere duels uit, al was FC D in die periode aan zijn opmars bezig naar eerste klasse, nu liggen de verhoudingen enigszins anders, maar.... de bal is rond!
Dat onze spelers op hun supporters rekenen hoeft geen betoog, toch richten ze in onderstaand filmpje een rechtstreeks woordje naar jullie toe.
SUPPORTERS OP POST!

Inkom: 10€, inkom gratis tot 12 jaar. 

Je kan ook nog steeds inschrijven voor ons Buffet in onze Dender Halls. 
Prijs: 35€ p.p. 
Prijs kinderen: 18€ p.p.
(prijzen exclusief wedstrijdticket)
Aanvang: 18u30

Bekijk onze commerciële partners