Algemeen / vrijdag 29 oktober 2021

Voorbeschouwing FC Dender - THES Sport, 30 oktober, 20u.

Voorbeschouwing FC Dender - THES Sport, 30 oktober, 20u.

FC Dender gaf zich vorige woensdag, in de bekerwedstrijd tegen Eupen, niet zomaar gewonnen maar moest in Eupen uiteindelijk toch wel zijn meerdere erkennen.

Nu zaterdag volgt er een nieuwe zware opdracht want met THES Sport als tegenstander krijgen we opnieuw geen gemakkelijk opdracht voorgeschoteld.
 
THES staat momenteel op de 3e plaats en telt 1 punt minder dan de leiders Luik en Patro Eisden.
Vorig weekend moest Thes heel diep gaan tegen toenmalig leider Francs Borains. Het was een heel spannende wedstrijd die pas in de slotminuten beslist werd, Bertaccini scoorde in de 86e minuut het verlossend doelpunt, 4 – 3.
Het was het 3e doelpunt van Bertaccini, nog beter doet Stefani die dit seizoen reeds viermaal wist te scoren.
Thes nette dit seizoen reeds 12 doelpunten en is hiermee de productiefste ploeg in onze reeks. Dit aanvallend spel heeft uiteraard ook een keerzijde want het incasseerde al 8 tegendoelpunten, 3 meer dan FCD.
Thes speelde nog maar eenmaal gelijk, 0 – 0 tegen Patro, een typische derbyuitslag. Het behaalde tot dusver 4 overwinningen.
De basiskern van Thes bevat heel wat spelers die er al een paar seizoenen de dienst uitmaken, aan automatismen dus geen gebrek. 
 
Het belooft dus een spannende kamp te worden tussen 2 teams die de voeling met de leiders niet willen verliezen, ook enigszins een zes puntenmatch want de winnaar doet haasje over! 
Op Ngongo en Mfumu na kan onze coach op iedereen beroep doen. 

Onze spelers waren na de bekerwedstrijd vol lof over de vocale steun van de supporters, zorg dus dat je er nu ook bij bent.
Jullie steun gaan onze spelers ook nu best kunnen gebruiken want traditiegetrouw is Thes een moeilijke tegenstander voor FCD. 
 
SUPPORTERS OP POST !

Bekijk onze commerciële partners