Algemeen / woensdag 01 september 2021

Voorbeschouwing FC Dender - Waasland Beveren, 4 september - 18u.

Voorbeschouwing FC Dender - Waasland Beveren, 4 september - 18u.

FC Dender plaatste zich in de vorige ronde tegen KFC Diest met 3 - 0. Een overwinning die toch wat meer inspanning vergde dan de uitslag laat vermoeden.

Nu zaterdag speelt FC Dender zijn 3e wedstrijd in de Beker van België, meteen een kraker want als tegenstander ontvangen we thuis Waasland Beveren uit de Pro League, 1B.
Waasland Beveren zakte vorig seizoen weg uit de Jupiler Pro League, 1A.
In hun nog prille competitie doen de Waaslanders het uitstekend, ze staan momenteel met 6 op 9 op de 2e plaats, één puntje minder dan huidig leider Westerlo.
Ze wonnen hun openingswedstrijd op Lommel met 2 – 3 (winning goal in de 97e minuut), nadien werd er thuis evenwel kansloos verloren tegen SK Deinze (3e in de stand), 0 – 2.
Vorig weekend won het, op de derde speeldag, in het duel van de degradanten van vorig seizoen met maar liefst 0 - 4 tegen Exc. Moeskroen.

Voor Waasland Beveren scoorden Hoggas (2), Maderner en Kablan de doelpunten op Le Canonnier, waar de thuisploeg achterbleef met nul op negen. Met elk 3 doelpunten lijken Hoggas en Maderner er de gevaarlijkste opponenten, al bevat het team ook nog heel wat spelers die vorig seizoen in onze hoogste voetbalklasse actief waren. Waasland scoorde in 3 wedstrijden al zevenmaal.
Geen twijfel dus dat ze, na deze mooie overwinning tegen Moeskroen, met heel veel vertrouwen afzakken naar het Van Roystadion.
Opvallend is dat onze tegenstander al zijn punten behaalde op verplaatsing, FC Dender is dus gewaarschuwd!
 
FC Dender deed tot dusver in de beker wat het moest doen, nl. de teams uit de lagere reeksen uitschakelen, al mogen we wel stellen dat FC aan FC Diest een kwaaie klant had. FC D kwam wel vroeg op voorsprong maar kon pas op het einde van de wedstrijd de verlossende doelpunten scoren. Het was een heel zware wedstrijd in verschrikkelijke weersomstandigheden, een teken dat FC D er ook conditioneel klaar voor is.
De gekwetstenboeg loopt ook stilaan leeg, zo sloten Borry, Hens, De Backer, Van Oudenhove, Rowell, Mfumu en Valcke deze week aan op training, of ze allemaal conditioneel paraat zijn blijft nog een vraagteken.
Enkel Joachim Ngongo ligt nog in de lappenmand.
Naast nieuwkomer Vladi Van De Wiel telt FC Dender nog een speler met een Waaslands verleden, nl. onze middenvelder Jonny Rowell die er 4 seizoenen lang de kleuren verdedigde. 
Voor FC Dender een zware affiche, maar de bal is rond en met de steun van de supporters kan er allicht een ietsje meer…!
In de volgende ronde springen de ploegen uit de Jupiler Pro League mee in de dans, ook een extra stimulans om te winnen en een eersteklasser te treffen. 
 
SUPPORTERS OP POST ! 

De loketten blijven op de dag van de wedstrijd gesloten. 
Koop dus vooraf je ticket!

Hier vind je meer praktische info over deze wedstrijd. 

Bekijk onze commerciële partners