Algemeen / zaterdag 18 december 2021

Voorbeschouwing Francs Borains - FC Dender, 19 december 2021, 15u.

Voorbeschouwing Francs Borains - FC Dender, 19 december 2021, 15u.

Vorig weekend was FC Dender vrij, zondag aanstaande - voor de laatste wedstrijd van de heenronde - noemt de tegenstander Francs Borains.

De ploeg uit de Borinage staat net achter FC Dender gerangschikt en telt 2 punten minder. Met overwinningen tegen Dessel en La Louvière begon men er goed aan het seizoen. De laatste speeldagen verloopt het iets minder vlot, want de laatste overwinning dateert al van 31 oktober toen er thuis met 2 – 0 gewonnen werd tegen Rupel Boom.
Veel wordt er niet gescoord, 14 doelpunten – evenveel als FC Dender, verdedigend gaat het er, met 12 tegendoelpunten, wel iets beter aan toe dan bij FC (15).
Youngster Habbas wist er viermaal te scoren, ook de verdedigers Chaabi en Abderrahmane vonden al tweemaal de weg naar doel.
Thuis liep het nog maar één nederlaag op, de derby tegen Ol. Charleroi werd met 0 – 2 verloren, het is dus duidelijk dat er in Boussu Bois maar weinig punten te rapen vallen.
Het laatste onderlinge duel werd door FC met 1 – 3 gewonnen, maar beide ploegen tellen evenveel overwinningen in de onderlinge duels. 
 
In de vorige wedstrijd speelde FC Dender in een heel goed eerste uur de pannen van het dak, de onterechte rode kaart van Casagolda bracht Patro opnieuw in de wedstrijd, FC zag in de extra tijd de 3 punten nog verloren gaan. 
Aan FC om de knop om te draaien want het grossiert voorlopig vooral in gelijke spelen, iets waarmee er maar weinig vooruitgang wordt geboekt in de rangschikking. 
Rowell is uit het gips en hervatte de trainingen. Wesley Vanbelle revalideert nog steeds, Mike Smet is geel geschorst. 
 
FC Dender tekende ook beroep aan tegen de minnelijke schikking, 3 speeldagen, voor Casagolda na zijn rode kaart tegen Patro Eisden, De straf werd er herleid tot één effectieve en één voorwaardelijke speeldag. Casagolda mist te wedstrijd, op 8 januari, tegen Wezet.  

Selectie: Gies, Devriendt, Ragolle, Jourquin, Borry, Mbuyi Mbayo, Stef De Backer, Tarfi, De Bodt, Hens, Van Oudenhove, Casagolda, Valcke, Remko De Backer, M'Barki, Houdret, Ngongo, Mfumu en Vanhulle.
 
Francs Borains - FC Dender, 19 december - 15u, Stade Robert Urbain, Rue Saint-Antoine, 7300 Boussu.

Wedstrijdleiding: 
Ref.: Krack Francois - Bertholet David - Vandenborre Jordan

Bekijk onze commerciële partners