Algemeen / vrijdag 10 september 2021

Voorbeschouwing KSK Heist - FC Dender, 11 september - 20u.

Voorbeschouwing KSK Heist - FC Dender, 11 september - 20u.

Zaterdag aanstaande is het eindelijk zover, onze spelers kunnen dan voor het eerst sinds 8 maart 2020 nog eens een competitiewedstrijd aanvatten! De voetbalhonger bij de spelers, en uiteraard ook bij de supporters, is enorm groot.

Onze spelerskern werd grotendeels behouden, zelfs nog een beetje uitgebreid (Stef en Remko De Backer, Van de Wiel, Jourquin en Vanhulle.
Ook achter de coulissen werd er heel wat werk geleverd om nog professioneler aan de slag te kunnen gaan.

FC hoopt om bovenaan in het klassement een woordje te kunnen meepraten, gemakkelijk zal dit niet verlopen want er zijn altijd wel enkele tegenstanders die voluit voor de titel wensen te gaan.
Vooral langs Waalse kant leggen er enkele clubs de lat hoog, nl. FC Luik en La Louvière Centre hopen de oppergaai te kunnen binnenhalen. Ook Knokke FC, Mandel United en Thes Sport starten niet zonder ambities aan het nieuwe seizoen.
   
Onze eerste tegenstander, KSK Heist, was in het verleden ook steeds een te duchten opponent die meermaals bij de eerste vijf eindigde. Na een voetballoos seizoen is het echter koffiedik kijken hoe sterk Heist voor de dag kan komen. 
De Beker van België kende voor Heist geen al te succesvol verloop, want al in hun eerste ronde zat het tegen, na 90’ was de stand in Ganshoren 2 – 2, via de penalty’s, 7 – 6, trokken ze aan het kortste eind.
Eén belangrijke speler moet Heist in de toekomst wel missen, nl. Bart Webers, hij hing de schoenen aan de haak. Hij was telkens wel goed voor een doelpuntje tegen FC Dender. 
Toch beschikt onze ex-coach Stéphane Demets er nog over een sterke volwaardige kern.
Onze ex-verdediger Kevin Nicaise is er physical coach, terwijl Maxim Nys er de 3e man is met een verleden in ons Van Roystadion.
 
FC D was wel succesvol in de Bekercampagne, eerst schakelde het Symphorinois (0 - 2) en FC Diest (3 – 0) uit, maar de kers op de taart was de wedstrijd van vorig weekend, Waasland Beveren ging toen met de billen bloot, 1 – 0 na een sterke ploegprestatie gekruid met een prachtdoelpunt van Lennard Hens.
Onze ziekenboeg loopt stilaan leeg, voor dit weekend kan Regi Van Acker nog geen beroep doen op de gekwetste Joachim Ngongo, rond Jonny Rowell zijn er nog lichte twijfels.
Onze spelers hopen in Heist uiteraard een steuntje in de rug te krijgen van de supporters. 
SUPPORTERS OP POST !
 
Voorwaarden i.v.m. Corona: 
In Heist wordt er het COVID SAFE TICKET gehanteerd.
Dit betekent dat u bij aankomst aan het stadion uw mondmasker draagt en afstand houdt, dat u vóór het loket eerst door de COVID-controle moet, waar u uw Covid Safe Ticket (digitaal of afgedrukt) moet voorleggen, dit samen met uw identiteitskaart.
Na de ticketcontrole hoef je geen mondmasker meer te dragen, geen afstand hoeft te houden, ook een staanplaats mag innemen en rechtstaand mag drinken.
Kinderen onder 12 jaar hoeven geen CST voor te leggen.

Bekijk onze commerciële partners