Algemeen / vrijdag 22 oktober 2021

Voorbeschouwing Mandel United - FC Dender, 23 oktober, 20u.

Voorbeschouwing Mandel United - FC Dender, 23 oktober, 20u.

FC Dender kende, deels door een rode kaart, geen te gemakkelijke wedstrijd tegen FC Luik. Het was dan ook nog een verdienste om, op vechtlust, tegen de sterke leider alsnog een gelijkspel te kunnen behalen.

In de volgende competitiewedstrijd moet FC Dender tegen Mandel United aan de bak, een fusieclub – tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster - die in 2017 opgericht werd. Mandel heeft een ambitieuze Franse investeerder die loert naar het profvoetbal.
Mandel United begon aan de competitie met een gelijkspel in de derby tegen Winkel Sport, nadien kon het driemaal thuis spelen, dit leverde slechts 1 punt op. Tegen Francs Borain werd er 2-2 gelijk gespeeld, tegen Wezet en Dessel ging het de boot in.
De twee volgende wedstrijden lukte het wel beter, in een oefenwedstrijd werd er met 1-0 gewonnen tegen Exc. Moeskroen en de laatste competitiewedstrijd werd op Rupel Boom met 0-1 gewonnen.
Mandel staat nu op de 11e plaats met 5 punten, 3 minder dan FC Dender. Het heeft hiervoor wel enig excuus daar het reeds “bye” was en dan ook nog maar 5 i.p.v. 6 competitiewedstrijden telt.
Mandel U. scoorde tot dusver 5 doelpunten en incasseerde er 8. De doelpunten staan er uitsluitend op het conto van de aanvallers.
De zwaarste nederlaag was het 0-3 verlies tegen Dessel Sport.
Met Brouckaert en Van Hyfte beschikt coach Verkempinck over 2 spelers met ervaring in onze hoogste voetbalklasse.
FC D bleef in zijn vorige wedstrijd steken op een gelijkspel en telt nu 8 punten, 3 minder dan leider Francs Borains. FC Gaat dus op het terrein van Mandel best voor de winst om de voeling met de top niet te verliezen.
In Ingelmunster wordt er op een synthetisch veld gespeeld, onze spelers trainden deze week dan ook al enkele keren op ons synthetische veld. 
Voor Sam Valcke en Joachim Ngongo komt de trip naar Mandel nog te vroeg, zij trainen wel reeds deels mee met de kern.
SUPPORTERS OP POST !

Terrein Mandel United:  St. Jorisstraat 76, 8870 Izegem
 
Wedstrijdleiding: Ref.: Zeebroek Bart - D'Haene Niels - Delporte Nick

Bekijk onze commerciële partners