Algemeen / vrijdag 03 december 2021

Voorbeschouwing Patro Eisden Maasmechelen - FC Dender, 4 december - 20u.

Voorbeschouwing Patro Eisden Maasmechelen - FC Dender, 4 december - 20u.

De vorige wedstrijd, FC Dender – Winkel Sport, eindigde ietwat ontgoochelend op 0 – 0 gelijkspel, er werden wel kansen gecreëerd maar de efficiëntie en gedrevenheid kon een ietsje beter.

Vooral tijdens de tweede helft liet FC zich meeslepen door de bezoekers zodat er nog weinig kansen te noteren vielen. 
Het is duidelijk dat FC momenteel koelbloedigheid mist, iets wat in het volgende duel, tegen Patro Eisden, zeker en vast niet zal mogen ontbreken. 
 
Patro Eisden maakt al sinds het begin van het seizoen deel uit van de kop van onze reeks, het staat nu zelfs met 3 punten voorsprong aan de leiding in 1e klasse.
Was de start van de competitie nog wat aarzelend, momenteel – met 8 overwinningen op rij - weet men er niet meer wat verliezen is! Tijdens die laatste 8 wedstrijden incasseerde het ook maar 1 tegendoelpunt, enkel La Louvière kon doelman Belin verschalken. De andere 3 tegendoelpunten werden gescoord door Winkel Sport, 3 – 1, een duidelijk off-day voor Patro, dit was ook de enige nederlaag van het seizoen. In de 9 andere wedstrijden kon Patro de 0 houden, duidelijk dus dat ze er stoelen op een heel sterke defensie. Patro scoorde tot dusver evenveel doelpunten als FC Dender, 13. Een groot verschil met de ploegen die het kort achter zich moet dulden, maar blijkbaar een heel efficiënte aanpak van coach Stijn Stijnen. De onderlinge duels tussen beide clubs eindigden meestal op gelijke spelen. 
Vooraan loopt er met Mombongo (36j – 3doelpunten), Naudts (28j – 3d), Brouwers (33j – 0d) en Arenate (26j – 3d) heel wat ervaring. Alexandre Arenate maakte enkele jaren geleden het mooie weer bij FC Dender.
 
Onze spelers staan dus voor een heel moeilijke opdracht tegen een heel ervaren elftal dat weinig kansen weggeeft en bij voorsprong graag op de counter loert.
Hopelijk kent FC Dender tijdens deze wedstrijd wat meer geluk voor het doel van de tegenstrever, het heikel punt van de laatste weken.
Coach Van Acker kan nog steeds geen beroep doen op Vanbelle (adductoren) en Rowell (handbreuk). 
 
SUPPORTERS OP POST!  

Wedstrijd: Patro Eisden Maasmechelen - FC Dender, 4 december - 20u. 
 
Wedstrijdleiding:
Ref. : Stevens Tom - Baillieul Christophe - Valgaeren Toon

Bekijk onze commerciële partners