Algemeen / zaterdag 09 oktober 2021

Voorbeschouwing URSL Wezet - FC Dender, 10 oktober, 15u.

Voorbeschouwing URSL Wezet - FC Dender, 10 oktober, 15u.

FC Dender liet zich in Boom van zijn beste kant zien en ging er vorig weekend vlot met 1 – 3 van Rupel Boom winnen, nu zondag wacht URSL Wezet.

Wezet telt na 4 wedstrijden evenveel punten als FC D, nl. 7, en staat dus op dezelfde hoogte als FC Dender in het klassement. Ons doelpuntensaldo is iets beter waardoor FC D nu op de 4e plaats staat, terwijl Wezet plaats 6 bekleedt.
Wezet behaalde zijn 2 overwinningen telkens op verplaatsing, Mandel United: 1 – 2 en FC Luik: 2 – 3. Thuis werd tegen Dessel gelijkgespeeld en verloren tegen Tienen, 1 - 2.
In de Beker verkocht het zijn vel heel duur, want RWDM kon pas op het einde van de wedstrijd de 0 – 1 scoren.
Er werd er al zesmaal gescoord, doelpunten die door 6 verschillende spelers genet werden.
Opvallendste naam is er Jonathan Legear, 34 jaar. De ex-speler van St. Luik en Anderlecht kwam dit seizoen echter nog niet aan spelen toe. Een andere in het oog springende naam is Wilmots, Marten en Reno zijn de zonen van Marc Wilmots, zij hebben er een vaste basisstek.  
Verder zijn er ook nog Keita (Waasland), Schmisser (KVO) en Gueye (Sp. Charleroi). 
Ook de coach, José Riga, is een ervaren rot.
Na de eerste twee wedstrijden rechtte FC zijn rug en kwam dankzij twee mooie overwinningen bij de kop terecht. FCD telt zelfs evenveel punten als leider Fr. Borains dat hiervoor slechts 3 wedstrijden nodig had.
De laatste onderlinge wedstrijd werd door FC met 3 – 1 verloren, voor FC kon toen Lennard Hens scoren.
Hopelijk lukt het nu zondag beter en kan de deur achteraan wat beter op slot gehouden worden dan in de vorige uitwedstrijd in Wezet!
SUPPORTERS OP POST !
 
Selectie: 
Gies, De Vriendt, S. De Backer, Van Belle, Borry, Ragolle, Smet, Van de Wiel, Van Oudenhove, Barrezeele, Rowelle, Tarfi, Hens, De Bodt, Valcke, Casagolda, M'Barki en Mbuyi Mbayo. 
Houdret is twijfelachtig ingevolge ziekte. Mfumu sukkelt met de mediale band. 

Bekijk onze commerciële partners