Algemeen / zondag 16 oktober 2022

Beerschot - FC Dender, 1 - 1. FC Dender beloond voor vechtlust.

FC Dender moest op verplaatsing naar Beerschot dat vorig weekend met 2-0 verloor tegen RWDM.

Het zag tijdens de namiddag rode lantaarn Jong Genk winnen tegen RSCA Futures waardoor puntengewin noodzakelijk werd.
In vergelijking met de wedstrijd tegen Beveren zagen we nu Ragolle, Van Oudenhove en Myny, in plaats in van Cools, Rajsel en Dubko, aan de wedstrijd beginnen.
Beerschot won best om voeling met de top te behouden.

Over de eerste 45 minuten kunnen we kort zijn, we zagen een heel gesloten eerste helft met quasi geen kansen.
FC verdedigde stug en liet de thuisploeg geen ruimte.
Enkel in de 44e minuut viel er een kans te noteren, maar Gies kon de knal van Nzita onschadelijk maken.

Beerschot trok in het begin van de tweede helft direct in de aanval, Gies kon eerst Baeten nog van een doelpunt houden, maar in de 48e minuut leed FC Dender balverlies op het middenveld, de snelle aanval werd door Sanusi voorbij Gies in doel getrapt, 1-0.
FC moest nu op zoek achter een gelijkmaker, het drukte nu Beerschot achteruit maar zette zo ook enigszins de deur open voor counters. Maar Gies en zijn verdediging hielden stand.
Op het uur kwam Rajsel de moegestreden Lallemand vervangen. Hij zorgde meteen voor enkele gevaarlijke standjes.
In de 70e minuut werd FC D eindelijk beloond voor het harde werken, Rajsel werd op links bediend en kon op zijn beurt, voor doel, Marzo bedienen, 1-1.
FC drukte nu door en creëerde nog enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar ook Beerschot toonde zich nog regelmatig van zijn gevaarlijkste kant.
Beide doelmannen hielden stand, 1-1.

Billijke uitslag in een wedstrijd die tijdens de eerste helft volledig op slot zat.
De tweede helft was van een ander niveau en bood beide ploegen de kans om de overwinning te wettigen.
We zagen bij onze spelers vooral veel vechtlust en grinta tegen een tegenstander die de “professionele” fouten niet schuwde.
Ondanks het gewonnen punt verzeilt FC naar de laatste plaats en telt evenveel punten, 8,  als SK Deinze en Jong Genk.
Volgende week trekt FC Dender naar RSCA Futures die dit weekend hun leidersplaats verloren na een verrassende nederlaag tegen Jong Genk.

FC Dender: Gies, Smet, Ragolle, Borry, Marzo, Van Oudenhove, Hens, Rôdes, Myny (64’ Rajsel), Lallemand (79' Atteri), Cukur.

Doelpunten: 48’ Sanusi 1-0, 70’ Marzo 1-1.

Gele kaarten: Seydoux, Baeten, Sanusi, Weymans, Borry en Atteri.