Algemeen / donderdag 24 november 2022

Club NXT - FC Dender, 4-1. FC zwaar onderuit.

Tegenstander op speeldag vijftien was Club NXT.

FC Dender moest het tegen de Bruggelingen doen zonder de aan de knie gekwetste Dylan Ragolle, Kobe Cools nam zijn plaats centraal in de verdediging in.
Lennard Hens begon opnieuw aan de wedstrijd, De Bodt verhuisde naar de bank.
Nicky Hayen voerde tegenover zijn voorgaande wedstrijd 6 wijzigingen door. Spelers die eerder met de A-kern van Club Brugge meetrainden en -speelden begonnen nu aan de wedstrijd, m.a.w. een Club NXT op zijn sterkst.

Club nam van bij de aanvang de wedstrijd in handen en combineerde heel snel.
Gies kon de meubelen redden in een 1 op 1 situatie, maar de hoekschop die er op volgde was wel raak, Audoor kopte de bal keurig voorbij Gies, 1-0.
FC probeerde er sporadisch uit te komen maar veel kansen leverde dit echter niet op, doelman Lammens werd weinig bedreigd.
In de 24e minuut kon Club de score verdubbelen toen Vermant van buiten de 16m raak trof, 2-0.
Xavier Gies moest nog paar keer tussenbeide komen, zo ook in de 40e minuut toen Talbi na een lange rush de kruising viseerde en hij rebound van Vermant uit doel moest houden.
Net voor rusten lukte Borry met een prachtige omhaal de aansluitingstreffer, 2-1.
Lallemand moest echter nog net iets vroeger dan de rest gaan rusten wegens een rode kaart (armslag)!

Coach Van Acker moest nu met 10 man verder en verving Cools door M’Barki.
Een schuchtere poging van M’Barki ging naast.
Club NXT bleef echter de wet dicteren en in de 61e minuut kon Sandra makkelijk de 3-1 op het scorebord zetten.
Acht minuten later stond het al 4-1Engels trapte een vrije trap tegen de paal, de bal verdween via de rug van Gies in doel.
Het spelbeeld veranderde weinig, doelman Lammens moest nog tussenbeide komen op hoekschop en een achterwaartse kopbal van Myny. Ook Gies moest nog enkele keren ingrijpen om de verliescijfers niet hoger te laten oplopen.
Club speelde de wedstrijd makkelijk uit en won verdiend.

Het was duidelijk dat dit “versterkt” Club NXT een maatje te groot was voor FC Dender, bovendien bemoeilijkte de uitsluiting van Lallemand deze zware opdracht.
Een wedstrijd om snel te vergeten!
Ook RWDM ondervond de gevolgen van het WK en het stilleggen van de competitie in de Jupiler Pro League. Het verloor met 2-0 van een sterk Jong Genk.
FC Dender zakt twee plaatsen in de rangschikking en staat nu op de negende plaats.

Volgend weekend ontvangen we op zondag, 4 december - om 13u30, Beerschot.

FC Dender: Gies, Smet, Borry, Cools (46’ M’Barki), Rowell (64’ De Bodt) , Hens (64’ Myny), Van Oudenhove, Lallemand, Rodes, Marzo en Cukur (72’ Ngongo).

Doelpunten: 8’ Audoor 1-0, 24’ Vermant 2-0, 45’ Borry 2-1, 61’ Sandra 3-1, 69’ Engels 4-1.

Gele kaarten: Engels, Spileers en Marzo.

Rode kaart: 45’ Lallemand.