Algemeen / zaterdag 24 september 2022

Croky Cup, FC Dender - KSC Dikkelvenne, logische overwinning, 2-0.

FC Dender speelde vandaag zijn derde wedstrijd in het kader van de Croky Cup, tegenstander was KSC Dikkelvenne.

Team dat het, met zijn derde plaats in het klassement, heel goed doet in de tweede amateurklasse.
Coach Van Acker wijzigde zijn basiself op heel wat plaatsen tegenover de wedstrijd van vorige week tegen SK Deinze, Lallemand was de enige die nu ook aan de aftrap stond. Gies werd vervangen door Brent Gabriël.

Zoals te verwachten viel schuwde SC Dikkevenne alle risico’s en legde de nadruk op verdedigen, FC D moest dus op zoek achter openingen in de bezoekende defensie.
Het gevaarlijkste heerschap in het begin van de wedstrijd was Ngongo, maar de efficiëntie stond nog niet op punt. Een voorzet  van Rowell bereikte onze jonge aanvaller, de kans ging voorlangs.
Nog twee andere draaiballen van Ngongo scheerden de kruising.
Atteri mikte nog op de doelman.
FC D kon geen afstand nemen van Dikkelvenne tijdens de eerste helft, 0-0 was de ruststand.

De coach zocht wat meer snedigheid en verving Fofana en Lallemand door Myny en Hens na de rust. Veel zoden bracht dit aanvankelijk niet aan de dijk,
Dikkelvenne stalde zich voor eigen doel terwijl FC D openingen zocht en die maar moeilijk vond ook.
Met nog 20  minuten te gaan kwam Rajsel Atteri vervangen, iets later stond de 1-0 al op het scorebord, Ngongo krulde de bal enig mooi in de verste hoek in doel, 1-0.
Zeven minuten later was het aan Rajsel om zijn kunsten te tonen, hij schakelde enkele verdedigers uit en plaatste de bal in de verste hoek, 2-0. Mooi doelpunt!
FC dreigde nog enkele malen, ook de bezoekers probeerden Gabriël nog in verlegenheid te brengen maar de stand veranderde niet meer.

Uiteraard een verdiende overwinning voor FC Dender dat de ganse wedstrijd onder controle had en waarin het klassenverschil duidelijk merkbaar was.
In de volgende ronde worden de 1A-teams toegevoegd aan de competitie. De wedstrijden van de 1/16 finales staan geprogrammeerd op 25, 26 en 27 oktober.

FC Dender: Gabriël, Marzo, Ragolle, Vanbelle, De Bodt (86’ De Backer), Rowell, M’Barki, Atteri, Lallemand (46’ Hens), Fofana (46’ Myny) en Atteri (70’ Rajsel).

Doelpunten: 72' Ngongo, 1-0    79' Rajsel, 2-0.