Algemeen / dinsdag 16 augustus 2022

Croky Cup, FC Dender - RFC Wetteren, logische overwinning, 4-0.

Voor zijn eerste bekerduel 2022-2023 moest FC Dender de wei in tegen RFC Wetteren, spelend in de 2e nationale.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor FC, M’Barki kon al na 3 minuten Van Oudenhove door bezoekende verdediging loodsen, Jasper werkte koelbloedig af, 1-0.
Er volgden nog twee grote kansen tijdens de eerste helft, Atteri mikte over doel en M’Barki zag zijn knal door e doelman gepareerd worden.
Er werd gerust bij 1-0.

De tweede helft was van een ander, hoger, niveau.
Ook nu scoorde FCD vrij snel na herneming. Atteri bediende M’Barki die de doelman geen kans liet, 2-0.
Vijf minuten later kon FC opnieuw juichen, nu was het M’Barki die Atteri de 3-0 aanbood.
Van Oudenhove kopte een wenkende kans, op voorzet van M’Barki, van dichtbij over doel.
Vijf vervangingen later zagen we Rajsel, met een mooie draaibal, de bal in de verste hoek plaatsen, mooi doelpunt van onze nieuwe spits, 4-0.
Enkele minuten later probeerde hij zijn huzarenstukje nogmaals, nu bal draaide rakelings naast.

Verdiende overwinning, een wedstrijd die logischer wijze de ganse tijd door FC Dender gedomineerd werd.
In de volgende ronde bekampen we 3e klasser RSD Jette, dinsdag 23 augustus 2022, om 19u30.
Ook deze wedstrijd gaat door in het Dender Football Complex.

FC Dender: Gies, Borry, Smet, Rowell, M'Barki, Van Oudenhove, Hens, Atteri, Jourquin, Cools en Houdret.