Algemeen / zondag 08 mei 2022

Eerste opdracht succesvol volbracht, Dessel - FC Dender, 1 - 3.

FC doet wat het moest doen in zijn eerste wedstrijd, winnen.

FC moest voor zijn eerste wedstrijd van de Play Offs op verplaatsing naar Dessel Sport.
Coach Van Acker bracht een gewijzigde opstelling aan de aftrap, Ragolle bleef uit voorzorg aan de kant en M’Barki en Casagolda moesten plaats ruimen voor De Bodt en Rowell. Zo opteerde hij voor meer zekerheid op het middenveld.
FC moest ook een einde trachten te brengen aan de minder gunstige uitreputatie.

FC ging goed van start maar aanvankelijk ontbrak wel de precisie, pogingen van Hens en De Bodt waren niet binnen het kader. Op het kwartier kwam Dessel op voorsprong toen Boujouh een strafschop voorbij Gies kon trappen, 1–0.
Lang duurde het niet of FCD kwam langszij, Hens bediende De Bodt die de 1-1 op het scorebord wist te zetten.
FC bleef de best voetballende ploeg, er waren nog kansen voor Van Oudenhove en Valcke  maar gescoord werd er niet meer tijdens een aantrekkelijke eerste helft.

Tijdens de tweede helft trok FC opnieuw het laken naar zich toe, het zorgde meteen voor een hoog tempo en drukte de thuisploeg achteruit. De vinnige Valcke bediende Hens wiens schot net over doel waaide.
Met nog 20 minuten te gaan viel M’Barki in voor Rowell, met zijn snelheid was hij meteen een gesel voor de Desselse defensie. In de 78e minuut knalde hij van ver op doel, 1-2.
In blessuretijd maakte M'Barki zijn invalbeurt compleet door, na een snel genomen vrije trap en op aangeven van Hens, de 1-3 te netten.

Een verdiende overwinning, een prachtige prestatie van onze jongens!
Ook leider FC Luik wist te winnen, 2-1 tegen Knokke FC.
Woensdag, om 20u, staat meteen de topper tegen Luik op het programma, een duel tussen de nummers 1 & 2, een heel belangrijke en niet te missen wedstrijd.
Voor deze wedstrijd is er een combiregeling van toepassing, m.a.w. de loketten blijven op de dag van de wedstrijd gesloten.
Tickets kunnen nog in voorverkoop gekocht worden, maandag 9 mei van 18u30 tot 20u30.  Meer info hier.
Zorg dat je er woensdag bij bent.

SUPPORTERS OP POST !

Dender: Gies, Stef De Backer, Rowell (70’ M’Barki), Borry, Smet, Houdret, Hens, Van Oudenhove, Valcke (86' Mfumu), De Bodt (86' Barrezeele), Vanbelle.
Doelpunten: 14' Boujouh (1-0), 16' De Bodt (1-1), 78' M’Barki (1-3), 94' M’Barki (1-3).
Geel: Goor, Verbeeck, Lenaerts, Van Oudenhove en Haagen.