Algemeen / donderdag 19 mei 2022

FC Dender behoudt het maximum, Knokke FC - FC Dender: 0 - 2.

FC Dender moest zijn leidersplaats verdedigen in een wedstrijd tegen Knokke FC, waartegen het vorige zondag gemakkelijk met 4-1 de drie punten kon thuishouden.

Achtervolger FC Luik mocht thuis het uitgebluste Dessel Sport partij geven, het won vrij makkelijk met 4-0.
Ragolle was nog steeds niet hersteld en volgde vanuit de tribune de wedstrijd.
Coach Van Acker liet Van Oudenhove en Valcke rusten, Vanbelle en Ngongo startten aan de wedstrijd.

Onze spelers, sterk gesteund door onze luidruchtige aanhang, trokken onmiddellijk in de aanval, M’Barki werd alleen op doel afgestuurd, zijn doelpoging belandde naast  doel.
Ook een kans van Ngongo werd ook afgestopt, maar na 10 minuten kon Ngongo opnieuw op de plaatselijke doelman afgaan, deze keer miste hij niet en nette de 0-1.
FC bleef op zoek gaan achter de bevrijdende treffen maar de plaatselijke doelman was sterk bezig, zo pareerde hij een kopbal van Houdret enig mooi uit doel.
Onze jongens konden gaan rusten met een welverdiende 0-1 voorsprong.

Tijdens de tweede helft zagen we geleidelijk aan een andere wedstrijd, waarbij de thuisploeg beter in de match kwam en Gies volop aan de bak moest.
Toch was het FC dat de betere kansen bleef bijeen voetballen.
Op het uur kon De Backer een hoekschop bijna afronden, Dhoest kon de netten schoon houden.
Van Acker greep in en verving M’Barki en Ngongo door Van Oudenhove en Mfumu.
FC kon nu weer meer dreigen en met nog een kwartier te gaan kon Van Oudenhove, na een mooie actie, de 0-2 scoren.
De thuisploeg probeerde nog maar onze defensie stond alert te voetballen.

FC was heer en meester tijdens de eerste helft maar verzuimde toen om de gecreëerde kansen af te maken. tijdens de tweede helft zagen we een ander Knokke dat heel gevaarlijk uit de hoek kwam, maar onze defensie en vooral Xavier Gies hielden stand.
Op basis van de eerste helft en sterk defensief werk tijdens de tweede helft een dik verdiende overwinning.
FC behoudt zo 1 punt voorsprong op FC Luik.
Zondag is er de alles beslissende wedstrijd in Luik, waar er spijtig genoeg geen FC Dender-supporters toegelaten zijn! Beslissing van de plaatselijke burgemeester.
(t.i. de wedstrijd wordt wel gelivestreamd)

Doelpunten:  10’ Ngongo 0-1, 73’ Van Oudenhove 0-2

Knokke FC: Dhoest, Vervaque, Cassaert, Vanraefelghem, Buysse, Pierre, Mariën (46’ Neyts), Van Walle (46’ Bailly), Samyn (70’ Van Den Bossche), Atteri (67’ Binst), Ackx (46’ Vandewalle).
FC Dender: Gies, Smet, De Backer, Borry, Vanbelle, Rowell, Hens, Houdret (84' De Bodt), Ngongo (65' Van Oudenhove), Casagolda (84' Vanhulle), M'Barki (65' Mfumu).