Algemeen / zondag 13 februari 2022

FC Dender blijft in Tienen op een gelijkspel steken, bekijk ook de wedstrijdbeelden.

FCD deed het de vorige wedstrijden met 6 op 6 heel goed, de vraag was nu of ons team in Tienen die positieve lijn kon doortrekken? Bij FC waren Gies en Rowell geschorst, Smet was gekwetst. Devriendt, Debodt en De Backer waren de vervangers. Lennard Hens fungeerde als kapitein.

Tienen begon snedig aan de wedstrijd en liet FC niet veel vrije ruimte, de eerste kans via Meeus belandde de op paal.
FC onderging de wedstrijd en in de 38e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong toen een voorzet via Borry achter Devriendt in doel verdween, 1 – 0.
FC moest nu op zoek achter de gelijkmaker en net voor rusten slaagde Houdret er in de gelijkmaker te netten toen hij een hoekschop in doel kopte, 1 – 1.
Een gevleide ruststand voor FC Dender.

FC kwam beter uit de kleedkamer en zorgde in de tweede helft voor meer evenwicht. Tienen bleef wel gretig en agressief voetballen, maar toch was het FC dat op voorsprong kwam.
Casagolda bracht met een prachbal Valcke voor doel, Sam twijfelde niet en tekende meteen voor zijn 3e doelpunt in 2 wedstrijden, 1 – 2.
FC leek nu op rozen te zitten maar de thuisploeg gaf niet af en bleef jagen achter een doelpunt.
Met nog vijf minuten te gaan, slaagde Tienen in zijn opzet, via penalty bracht Claes de thuisploeg enigszins verdiend langszij, 2 – 2.

Een terechte uitslag waarbij beiden ploegen elk een helft voor hun rekening namen. Wel de minste wedstrijd van FC Dender in 2022.
De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Francs Borains, zaterdag 19 februari om 20u.