Algemeen / zaterdag 10 september 2022

FC Dender - Lierse Kempenzonen, 2-3. Onverdiende nederlaag.

Op speeldag 5 moest FC Dender leider Lierse Kempenzonen ontvangen.

Lierse won, op de eerste competitiewedstrijd na, al zijn wedstrijden en stond met 9 op 12 op de eerste plaats.
FC D daarentegen kon tot dusver nog maar enkel in Virton een punt rapen, m.a.w. FC stond voor een zware opgave.
Nieuwkomers Cukur en Myny startten aan de wedstrijd.

Het eerste wapenfeit was voor FC, Myny trapte op doel, de bezoekende doelman haalde de bal makkelijk uit de lucht.
Na een evenwichtig eerste half uur moest FC D zich toch gewonnen geven toen Pupe een aflegger van Van Acker voorbij Gies kon trappen, 0-1.
FC bleef niet bij de pakken zitten en vijf minuten later slaagde het er al in om op gelijke hoogte te komen, Kobe Cools kon een mistasten in de Lierse verdediging afstraffen, 1-1.
FC moest toch nog met een achterstand de rust in, in de extra tijd van de eerste helft kon Van Acker een aanval van Lierse afronden, 1-2.
1-2, ook de ruststand!

Onze spelers gingen in de tweede helft onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker, na 7 minuten was het al raak, een prachtige aanval op rechts werd door Tiago Cukur met een schicht vanop 25m in de winkelhaak gejaagd, 2-2. Enig mooi doelpunt!
De wedstrijd ging nu goed over en weer, grote kansen vielen er echter niet te noteren. Coach Van Acker moest ook nieuwkomers Myny en Cukur wisselen omdat ze fysiek nog niet 100% wedstrijd klaar waren.
In de 79e minuut sloeg het noodlot toe toen in een geharrewar, na een vrije trap, de bal na een carambole via het hoofd van Tabekou voorbij de verbouwereerde Gies in doel verdween, 2-3.
FC zette nu alles op alles maar het derde doelpunt van Lierse bleek de definitieve knock-out voor FC Dender.

Het was een wedstrijd op heel hoog niveau, met twee heel offensieve ploegen en snelle balwisselingen.
FC toonde zich evenwaardig aan leider Lierse, bezat over de ganse partij zelfs 60% balbezit , maar op ervaring en via twee vermijdbare doelpunten haalde de leider de drie punten binnen.
Ook onze supporters toonden zich opnieuw van hun beste kant en stuwden ons team luidruchtig naar voor, kortom een wedstrijd die niet te missen viel!
Spijtige nederlaag, maar FC haalde een hoog niveau en toonde opnieuw heel wat beterschap tegenover de voorgaande wedstrijden.
Het doet uiteraard een slechte zaak en blijft met één punt als hekkensluiter onderaan het klassement staan.

Volgende week trekt FC Dender naar SK Deinze, dat met torenhoge ambities startte aan het seizoen,
SK Deinze – FC Dender: vrijdag 16 september om 20u.

FC Dender: Gies, Smet, Borry, Van Oudenhove, Lalleman (80’ Rowell), Hens, Rajsel (67’ Marzo), Myny (67’ M’Barki), Rodes, Cukur (73’ Atteri) en Cools.
Lierse Kempenzonen: Delanghe, De Schrijver, Pupu, Laes, Brebels, Walbrecq, Van Acker, Rocha, Tarfi, Gillekens en Tabekou.

Doelpunten:
36' Pupe: 0-1,
41' Cools: 1-1,
45+1' Van Acker: 1-2,