Algemeen / woensdag 24 augustus 2022

FC Dender met 2-1 voorbij een stug RSD Jette.

FC Dender moest in zijn tweede voorrondewedstrijd van de Beker van België RSD Jette, tweede amateurklasse, bekampen. Coach Van Acker liet Ragolle, Van Oudenhove, Rajsel, Rodes en Smet op de bank plaats nemen.

Het werd meteen duidelijk dat Jette gekomen was om zo weinig mogelijk risico te lopen.
FC D had het moeilijk om er zich door te wringen, vooral tijdens de eerste helft was er geen doorkomen aan, er vielen enkel kansen van Hens, M’Barki en Rowell te noteren.
Er werd dan ook bij een 0-0 stand gerust.
Tijdens de rust werden er 3 vervangingen doorgevoerd, Van Oudenhove, Smet en Ragolle kwamen Borry, De Bodt en Houdret vervangen.
FC moest op zoek achter een verlossend doelpunt. FC trok nu het tempo de hoogte in, eerst volgden er nog halve kansen maar geleidelijk aan begon Jette het moeilijker te krijgen.
Van Oudenhove kreeg een grote kans, maar na een goed uur spelen was het eindelijk raak. Atteri draaide zich mooi vrij en stormde op doel af, hij knalde de 1-0 keihard voorbij de doelman.
Vijf minuten later stond de 2-0 al op het scorebord toen Atteri een hoekschop in doel kopte.
Ook Cools kreeg nog een kopkans, de bal zwaaide rakelings naast.
Met het oog op de wedstrijd van vrijdag aanstaande nam FC nu wat gas terug wat Jette de kans gaf om enkele aanvallen op te zetten.
Tien minuten voor tijd lukte Jette de aansluitingstreffer, El Hajjoujj kon een rebound in doel verlengen, 2-1.
Rajsel legde de bal nog eens breed op Atteri die op de doelman besloot.
Een verdiende overwinning van FC Dender tegen een heel stugge tegenstander, die vooral gekomen was om de 0 op het scorebord te houden en occasioneel te counteren.
In de volgende ronde ontmoeten we Dikkelvenne (2e amateurklasse), dit waarschijnlijk in het voetbalvrije weekend van 25 september.

FC Dender: Gies, Vanbelle (72' Rodes), Borry (46' Ragolle), Rowell, M’Barki (66' Rajsel), Hens, De Bodt (46' Van Oudenhove), Fofana, Atteri, Cools en Houdret (46' Smet).