Algemeen / zondag 01 mei 2022

FC Dender naar de Play Offs voor de 1B Pro League.

FC Dender stond in zijn allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegenover Mandel United.

Een tegenstrever die reeds zeker was van de degradatie maar die ogenschijnlijk meer dan gemotiveerd aan de aftrap kwam!!!
FC won best om 100% zekerheid te krijgen de Play Offs, andere scenario's waren ook nog mogelijk.

FC eiste onmiddellijk het balbezit op maar heel grote kansen vielen er niet te noteren, Mandel loerde op de counter en kwam een paar keer gevaarlijk opzetten voor Gies.
Zo lukte Kumbi lukte na 25 minuten de 0-1, onze spelers reageerden onmiddellijk en drie minuten later kopte Borry al de gelijkmaker in doel, 1-1. Ook de ruststand.
Ook tijdens de tweede helft eiste FC het balbezit op maar echt gevaarlijk zijn zat er niet in.
De bezoekers stoorden enorm, net alsof ze nog voor een prijs gingen.
Voor FC kopte Houdret kopte nog op de deklat en de scheidsrechter negeerde ook nog tweemaal protest van de thuisspelers voor handspel in de 16.
De 1-1 stand wijzigde niet meer.

Het was een heel nerveuze wedstrijd van FC Dender en het was nu afwachten naar de resultaten van de rechtstreekse concurrentie.
Luik won thuis tegen Ol. Charleroi met 3-1 en Patro ging op Tienen met 1-0 de boot in.
Hierdoor telt FC evenveel punten als beide verliezers maar ingevolge een beter doelpuntensaldo vestigde FC zich op de 4e plaats en neemt vanaf volgend weekend deel aan de Play Offs, dit tezamen met Luik, Dessel en Knokke.
De Play Offs vangen aan op zondag 8 mei, in de loop van de week wordt kalender bekend gemaakt.
Woensdag is er ook nog uitspraak i.v.m. wedstrijd FC Luik - FC Dender.

Hoe verlopen de Play Offs?
De punten van het algemeen klassement worden bij het begin van de Play Offs gehalveerd, alle teams bekampen mekaar tweemaal en uiteindelijk promoveert de hoogst geklasseerde ploeg – met licentie – naar 1B, m.a.w.
FC Luik en FC Dender zijn dus de twee ploegen die gaan strijden voor promotie naar 1B.

SCHEIDSRECHTER:  Mataj.
DOELPUNTEN:  25’ Kumbi 0-1, 28’ Borry 1-1.
FCV DENDER: Gies, Smet, De Backer (67’ Ngongo), Ragolle, Borry, Hens, Houdret, Van Oudenhove, Valcke, Casagolda, M’Barki.
FC MANDEL UNITED: Goblet, Zutterman, Mayele, Libbrecht, Kamy, Chayebi, Hervieu, Dhondt (70’ Jalloh), Kimpala (83’ Verhaest), Tsague (83’ Devos), Kumbi (70’ Santens).
GELE KAARTEN:  24’ Houdret, 46’ Zutterman, 47’ De Backer, 64’ Hervieu.