Algemeen / zaterdag 20 augustus 2022

FC Dender nipt onderuit op RWDM, 1 - 0.

FC Dender stond na de nederlaag tegen Lommel SK met de uitwedstrijd naar RWDM voor een zware uitdaging.

Beide ploegen moesten beter doen dan in hun eerste wedstrijd van het seizoen, waarin RWDM, met 1 – 1, gelijk ging spelen in Virton.
Cools bleef geschorst aan de kant, Atteri nam plaats op de bank en M’Barki en Houdret startten aan de wedstrijd.

De eerste grote kans  was voor de thuisploeg toen Gies in een 1 op 1 situatie kwam en de bal op de paal belandde. Aanvallen via Rajsel en M’Barki werden door de Molenbeekse defensie afgeblokt.
RWDM bleef gevaarlijk uit de hoek komen.
Vijf minuten vóór de rusten kwam RWDM op voorsprong toen Ruyssen een vrije trap via de deklat in doel kon koppen, 1 – 0.
1 – 0 was ook de ruststand.

Beide teams kwamen ongewijzigd aan de aftrap van de tweede helft.
FC rechtte de rug en ging nu op zoek achter de gelijkmaker, Borry kopte rakelings over doel. Het was vooral M’Barki die het meeste initiatief nam maar tot echt grote kansen kwam het niet.
RWDM slaagde er in om de controle over de wedstrijd te behouden waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

FC Dender had het moeilijk tijdens de eerste helft, maar hield stand tot vijf minuten voor rusten.
De tweede helft was evenwichtiger dan de eerste, doch FC slaagde er maar moeilijk in om de thuisdoelman in verlegenheid te brengen. Kansarme wedstrijd.

Al bij al een verdiende overwinning voor de thuisploeg en een verdienstelijke uitwedstrijd van FC Dender bij één van de titelkandidaten.
Volgende vrijdag ontvangen we SL 16 FC, een wedstrijd waarin hoogstnodig punten dienen gepakt te worden.
Luik zette dit weekend een puike prestatie neer door 2-2 gelijk te spelen tegen Beerschot.

Vrijdag 26 augustus 2022, om 20u, FC Dender – SL 16 FC.

Dinsdag 23 augustus, 19u30, is er ook nog de bekerwedstrijd tegen RSD Jette.

FC Dender: Gies, Van Oudenhove, Borry, Ragolle, Smet, Houdret, Rodes (82' Vanbelle), Hens (72' Rowel), Rajsel (82' Fofana), Lallemand (62' Atteri) en M'Barki.

Doelpunt: 40' Ruyssen

Gele kaarten: Van Oudenhove, Gécé, Smeets en Hens.