Algemeen / vrijdag 30 december 2022

FC Dender oefende tegen ADO Den Haag, 3-1.

FC laste net voor nieuwjaar plots nog een oefenwedstrijd in, tegenstander was het Nederlandse ADO Den Haag.

FC startte aan de wedstrijd met een mengeling van vaste basisspelers, jonge spelers en spelers die tot dusver minder aan de bak kwamen.
ADO speelde een laatste oefenwedstrijd, achter gesloten deuren, vóór de hervatting van de competitie volgende week.
Voor FCD betrof het een wedstrijd om vooral opnieuw matchritme op te doen na een week rust.

FC begon sterk aan de wedstrijd en creëerde onmiddellijk twee grote kansen, een bal belandde op de paal en een kopkans ging net naast doel.
De reactie van ADO was wel meteen raak, Bilate plaatste in de zevende minuut de bal naast Gies in doel, 1-0.
De eerste helft was aangenaam om volgen en opnieuw Bilate kon een voorzet aan de tweede paal in doel tippen, 2-0.
De Haagse doelman moest een kopbal van Atteri uit doel houden.
Op het halfuur lukte Marzo de aansluitingstreffer toen hij de bal voorbij de thuisdoelman poeierde, 2-1.
Net voor rusten lukte Bilate zijn hattrick, toen hij voor Gies verscheen en de bal voorbij onze doelman knalde, 3-1.

Tijdens de tweede helft hadden er heel wat wissels plaats.
FC Dender toonde zich wel de gevaarlijkste ploeg, scoren lukte echter niet meer voor beide ploegen.
De wedstrijd eindigde op 3-1.

FC Dender traint nu nog thuis op 2 en 3 januari 2023 en trekt dan voor één week op stage naar het Spaanse Gerona.
Hier wordt er dagelijks tweemaal getraind en gaat er waarschijnlijk ook nog een oefenwedstrijd ingelast worden.

Doelpunten: 7’ Bilate 1-0, 22’ Bilate 2-0, 30’ Marzo 2-1, 43’ Bilate 3-1