Algemeen / zaterdag 19 maart 2022

FC Dender - Ol. Charleroi, opnieuw een overtuigende overwinning, 3-1.

FC kreeg voor zijn 23e wedstrijd van het seizoen achtervolger Ol. Charleroi voorgeschoteld, een duel voor een plaats in de Play Offs.

Vorig weekend geraakte FC niet voorbij La Louvière Centre (0 – 0), met een stevige thuisreputatie in het achterhoofd moest er nu een beter resultaat genoteerd worden.
FC D kon nog steeds geen beroep doen op Rowell (corona in zijn naaste omgeving).
Kenneth Houdret en Stef De Backer waren weer present.

De wedstrijd kon voor FC Dender niet beter beginnen want we waren nog geen twee minuten ver of FC stond al op voorsprong. Sam Valcke werd op zijn wenken in de 16 bediend waarna hij simpelweg de bal in het dak van het doel knalde, 1-0.
FC had het balbezit en bleef dreigen. Na 20 minuten was er een vrije trap van Hens, vanuit een heel scherpe hoek trapte hij de vrijschop rechtstreeks in de verste hoek in doel. Prachtig doelpunt, de 2-0 was een feit.
Acht minuten later stond het al 3-0! Hens haalde nogmaals keihard uit, de keeper kon nog ontzetten maar na storend werk van M’Barki belandde de bal bij Casagolda die de bezoekende keeper kansloos liet.
Charleroi moest nu komen, een knal van Vanderbecq stierf op de paal, maar uiteindelijk kon Charleroi net voor rusten, randje buitenspel, toch nog milderen, 1-3.

De tweede helft liet Charleroi geen keuze, het moest vooruit!
FC kende nu een moeilijk eerste kwartier waarin de bezoekers FC achteruit drukten.
FC herstelde geleidelijk aan het evenwicht en creëerde opnieuw de gevaarlijkste kansen.
Van Oudenhove bediende Valcke, zijn poging ging rakelings over doel.
Schoten van Van Oudenhove en Hens gingen waren eveneens niet binnen het kader. Charleroi probeerde wel maar Gies echt bedreigen lukte moeilijk.
Het was de ingevallen Ngongo die voor FC nog dicht bij een doelpunt kwam toen zijn lob via de deklat weer in het spel kwam.
De bezoekers zetten, na enkele vervangingen, nog alles op alles maar onze verdediging was heer en meester in de duels.

Een over winning waar er weinig discussie kan over zijn.
Een efficiënt, en een door de supporters fel gesteund, FC Dender legde in de eerst helft de basis voor een nieuwe overtuigende overwinning, ook opnieuw 3  doelpunten in een thuiswedstrijd!
FC toonde zich op alle vlakken meester tegenover de bezoekers.
Een verdiende overwinning in de eerste wedstrijd van een moeilijk vierluik, er volgen nu namelijk nog 3 uitwedstrijden.

De volgende wedstrijd is deze tegen rechtstreeks concurrent FC Luik, zondag 27 maart, FC Luik – FC Dender, 15u.