Algemeen / zondag 20 november 2022

FC Dender - RSCA Futures, 2-1. FC blijft bevestigen.

Als laatste op het programma van de 14e speeldag kwam FC Dender aan de beurt. Bij winst tegen de RSCA Futures kon het doorstoten naar de 7e plaats.

Coach Van Acker voerde tegenover de vorige wedstrijd twee tactische wissels door, Cools en M’Barki werden vervangen door De Bodt en Cukur. Cukur was net terug van een interland met Turkije tegen Kroatië.
Bij RSCA startte topschutter Stassin (9 doelpunten) aan de wedstrijd.

Het jeugdig talent van Anderlecht trok van bij de aanvang van de wedstrijd fel van leer. In de eerste 5 minuten moest Xavier Gies, heel sterk in een 1 tegen 1 situatie, direct al tweemaal zijn kunnen tonen.
De reactie van FC Dender was nog beter, een ver voorzetschot van Lallemand viel tegen de kruising.
In de 25e minuut was er tumult aan de middenlijn toen de vierde scheidsrechter een fout van Anderlecht aangaf wegens natrappen. Rood had hier op zijn plaats geweest!
RSCA dreigde iets meer dan FC D en in de 31e minuut wierp dit zijn vruchten af, een voorzetschot van Agyei belandde via de paal in doel, 0-1.
FC liet zich niet kennen en ging meteen in de achtervolging, reeds 10 minuten later kwam gelijkmaker op het scorebord. De Bodt probeerde tweemaal van dichtbij, de bal werd telkens af geweerd, maar het was uiteindelijk Marzo die de bal slim in doel wist te koppen, 1-1.
FC Dender nam nu de match in handen maar scoren was niet meer aan de orde tijdens de eerste helft.

Ook aan de tweede helft begon RSCA met enkele snedige acties. Opnieuw Gies en Smet voorkwamen een tegendoelpunt.  Ook FC D dreigde nu volop, vooral via de ingevallen M’Barki die De Bodt had vervangen.
In de 64e minuut werd er een doelpunt van Cukur wegens buitenspel afgekeurd. Twee minuten later was het wel raak toen M’Barki Marzo voor doel kon bedienen. Stefano twijfelde niet en zette de 2-1 op het scorebord.
Beide teams verdeelden nu het balbezit en dreigden sporadisch. Een kopbal van Borry scheerde de doelpaal en Cukur kwam nog alleen voor de doelman te staan.
Ook Gies moest nog een duikvlucht uit de mouwen schudden en hield zo de 2-1 eindstand op het scorebord.

Heel aangename wedstrijd om volgen. FC Dender pakte verdiend de drie punten. Het doet hiermee een schitterende zaak, het staat nu met 18 punten op de 7e plaats, evenveel punten als Lommel en Deinze. FC verdedigde opnieuw heel sterk, wist er op de gepaste momenten goed uit te komen en kon zo via Marzo tweemaal scoren.

Ook onze 12e man was opnieuw een grote steun en stuwde ons team vooruit!
Volgend weekend gaat FC Dender op bezoek bij Club NXT dat dit weekend met 1-0 verloor van Beerschot.

Vrijdag 25 november 2022, 20u: Club NXT - FC Dender.

FC Dender: Gies, Smet, Borry, Ragolle, Rowell, De Bodt (57’ M’Barki), Van Oudenhove, Lallemand (81’ Hens), Rodes, Marzo en Cukur (93’ Myny).

Doelpunten: 31’ Lokesa 0-1, 41’ Marzo 1-1, 66’ Marzo 2-1.