Algemeen / vrijdag 04 november 2022

FC Dender - RWDM, 0-1. Wereldgoal nekt FC D.

FC Dender ontving op de 12e speeldag leider RWDM als tegenstander.

Opnieuw wijzigde coach Van Acker zijn elftal, Cools – Rajsel en Cukur maakten hun opwachting, M’Barki – Lallemand en Van Oudenhove namen plaats op de bank.
RWDM legde de laatste 4 weken een feilloos parcours af zodat een ietwat defensievere aanpak aangewezen was.

Het was meteen duidelijk dat ook de bezoekers op hun hoede waren voor FC Dender, zodat we aanvankelijk vooral middenveldspel te zien kregen.
De eerste kans, ook met doelpunt tot gevolg, was voor de bezoekers. Het doelpunt werd afgekeurd wegens duwfout op Rodes.
Een schot van Rajsel ging voorlangs en de grootste kans van de eerste helft – een knal van Cukur – werd net voor de doellijn gekeerd.
Er werd gerust bij een 0-0 stand.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, de gestoffeerde middenvelden eisten het meesterschap op.
Op het uur was er een vrije trap voor RWDM, Smeets bediende de vrijgelopen Le Joncour die in één tijd, met een volley, binnen knalde, 0-1. Enig mooi doelpunt, een ingestudeerd nummertje dat zijn vruchten afwierp.
FC moest nu uit een ander vaatje tappen, Van Acker wisselde Borry, Rowell en Rajsel voor Van Oudenhove, Lallemand en M’Barki.
FC begon meer te dreigen maar veel uitgespeelde kansen werden er niet echt gecreëerd.
De grootste kans was nog voor Lallemand maar zijn poging miste precisie.
RWDM speelde de wedstrijd uit!

Het was een heel tactische wedstrijd waarin beide ploegen toonden heel wat in hun mars te hebben.
Een volwassener en zelfzeker RWDM won gevleid tegen een FC Dender dat zich de evenknie toonde. Een prachtdoelpunt maakte het verschil.
Nu dinsdag moet FC D opnieuw aan de bak, dit in de bekerwedstrijd tegen Standard Luik.

FC Dender: Gies, Smet, Ragolle, Cools, Borry (72' Van Oudenhove), Marzo, Rowell (72' Lallemand), Rôdes, Hens, Rajsel (72' M’Barki), Cukur.
RWDM: Defourny, Heris, O’Brien, Le Joncour, Vorogovskly, Barreto, Oyama (72' De Sart), Challouk, Smeets (91' Ruyssen), El Ouahdi (81' Lopes Da Silva), Plange (81' Botella).

Doelpunt: 61' Le Joncour (0-1).
Geel: Le Joncour, M’Barki.

Volgende wedstrijd: FC Dender - Standard Luik, 8 november 2022, om 20u30.
Het betreft opnieuw een wedstrijd met combiregeling, de loketten blijven dus vóór de wedstrijd gesloten.