Algemeen / zaterdag 08 oktober 2022

FC Dender - SK Beveren: 0-3. 10 man gaat onderuit tegen sterk Beveren

Na twee sterke uitzeges van FC Dender stond vrijdagavond een zware taak op het programma. Onze mannen ontvingen SK Beveren in eigen huis. Niet gemakkelijk, want Beveren legde Lierse K. vorige week nog over de knie met 5-0 forfaitcijfers.

Eerste helft

Het Dender Football Complex was goed gevuld. Zowel uit- als thuissupporters waren in grote getalen aanwezig en hadden zin in een leuke pot voetbal.

Ook op het veld was het spektakel vanaf de eerste minuut. De Oekraïner Dubko werd na 35 seconden bestraft met een geel karton voor een foutieve afstopping.

In minuut 5 kregen we de eerste grote kans van de wedstrijd voor SK beveren. Een slimme cross zorgde ervoor dat Barry kon binnentikken. 0-1. Een snelle domper op de feestvreugde.

SK Beveren drukte daarna verder door. Ze kregen enkele kansen maar konden deze niet meteen afwerken. Het duurde ongeveer 30 minuten vooraleer onze mannen het juiste matchritme gevonden hadden. Het eerste gevaar kwam van onze kapitein Lennard Hens, die een vrije trap net over de winkelhaak trapte.

In minuut 39 kreeg FC Dender het deksel op de neus. De bal raakte de arm van Cools en de ging op de stip. De scheids oordeelde dat het een opzettelijke handsbal was en gaf Cools bijkomend rood. 0-2. Cools mist de verplaatsing naar Beerschot volgend weekend.

De 0-2 en rode kaart konden niet slechter vallen, want FC Dender zat net goed in de wedstrijd. Wat een moeilijke opdracht was, werd nu haast onmogelijk.

Tweede helft

Met nog 45 minuten te spelen en een speler minder moest Regi Van Acker met zijn staf opzoek naar oplossingen. De eerste wissel werd doorgevoerd. Dubko (met geel gevaar) mocht gaan rusten. Van Oudenhove was zijn vervanger.

Ondanks dat er een speler minder van de thuisploeg op het veld stond, was Dender wel de betere ploeg in de beginfase van de tweede helft. Ingestudeerde nummertjes en goed passenspel zorgde voor attractief voetbal in Denderleeuw.

Het was wachten tot minuut 54 voor de eerste grote kans van de tweede helft. Lallemand kon doorstoten en schieten op doel, maar de bal ging voorlangs.

FC Dender bleef moedig vechten met 10 man. Rond het uur had FC Dender de volledige controle, veel dreiging en een paar kansen. Door het aanvallende spel van de thuisploeg kwam er natuurlijk ook meer ruimte voor Beveren om aan te vallen.

De mannen uit het Waasland lieten zich niet van de wijs brengen en voetbalden onder de druk van Dender door. Een kwartier voor tijd kregen ze kansen om de 0-3 te maken, maar deze werden niet afgemaakt.

Ze bleven echter doorduwen voor een derde treffer. In minuut 85 schoten ze hoog op doel. Gies redde in eerste instantie nog, maar de rebound werd binnengekopt door Barry. 0-3. wedstrijd gespeeld.

FC Dender: Gies, Smet, Cools, Borry, Marzo, Dubko (46' Van Oudenhove), Hens (86' Rowell), Rôdes, Rajsel (78' M'Barki), Lallemand (69' Myny), Cukur (86' Atteri).

SK Beveren: Reus, Corryn (52' Tshimanga), Wuytens, Vukotic, Bateau, Van Damme, Luiz (60' Fall), Ismaheel, Hoggas (60' Coopman), Ribeiro, Barry (89' Wolff).

Doelpunten: 5' Barry 0-1, 41' Ribeiro (pen) 0-2, 85' Barry 0-3.

Gele kaarten: Dubko, Luiz, Fall.

Rode kaarten: Cools