FC Dender - SL 16 FC, nieuwe nipte nederlaag, 0-1.

In zijn derde competitiewedstrijd moest FC Dender van de nul punten proberen vanaf te geraken.

Iedere supporter hoopte dat dit tegen de U23 van Standard Luik, SL 16 FC, zou lukken.

De wedstrijd begon gelijk opgaand met heel weinig kansen langs beide zijden.
Na enkele schuchtere pogingen langs beide kanten was er op het half uur een harde knal van de Luikenaars, de bal belandde op de deklat.
Voor FC kopte Borry net naast doel.
Veel meer kansen vielen er niet te noteren tijdens de eerste helft.

Tijdens de tweede helft trok FC Dender het initiatief naar zich toe en ging op zoek achter een doelpunt. Twee kansen via Atteri werden door de doelman gestopt. Ook uit een geharrewar voor het Luikse doel kon er geen doelpunt gepuurd worden. De Luikse doelman diende nog een harde knal van Hens vanonder de deklat te tippen.
SL 16 FC bleef loeren op de counter, met nog een kwartier te gaan slaagde Kuavita er in om zich door onze verdediging te dribbelen, hij knalde de bal in de verste hoek voorbij Gies, 0-1. Kuavita zit hiermee al aan 3 doelpunten in 3 wedstrijden.
FC verhoogde nu het tempo en rekende hiervoor vooral op de ingevallen M’Barki. Ridwane zette zich door op links, bereikte Atteri die net naast besloot.
Er waren nog enkele pogingen van FC maar de bezoekers hielden stand, 0-1 verlies!

Een wedstrijd waarin een puntendeling een faire uitlag zou geweest zijn, een gelijk opgaande eerste helft en een tweede waarin het meeste gevaar van FC Dender kwam.
Het mag duidelijk zijn dat de Challenger Pro League een reeks is waarin de efficiëntie de hoofdrol speelt, de Luikenaren waren hierin het sterkste team en puurden uit één klasseflits de overwinning.
FC blijft met zijn 0 punten uiteraard op de laatste plaats staan.
Hopelijk komt er hierin verandering tijdens de volgende wedstrijd, de verplaatsing naar Virton, zondag 4 september om 16u.

FC Dender: Gies, Smet (80' Rowell), Borry, Ragolle, Van Oudenhove, Hens, Rajsel (73' M'Barki), Atteri, Rodes, Cools en Houdret.
Doelpunt: 74’ Kuavita, 0-1.