Algemeen / zaterdag 29 oktober 2022

FC Dender stoomt door, nu 3-2 winst tegen Club NXT.

FC Dender presteerde de laatste weken heel goed en klom dankzij een 10 op 15 op naar de 9e plaats. Enkel thuis vlotte het ietwat minder, er werd namelijk in het Dender Football Complex nog geen enkel punt gesprokkeld!

Hoog tijd om het tij te keren met Club NXT als tegenstander.
Coach Van Acker pakte, tegenover vorig weekend, verrassend uit en liet Cukur en Rajsel op de bank, M’Barki en Rowell startten aan de wedstrijd.

Dit wierp al na zes minuten vruchten af, M’Barki werd op zijn flank diep gestuurd, Ridwane schakelde zijn tegestrever uit en plaatste de bal in de verste hoek in doel, 1-0. Enig mooi  doelpunt!
FC controleerde de wedstrijd en trachtte er vooral langs links uit te komen.
Na 22 minuten was er een eerste kans voor Club NXT, Homma kon randje buitenspel doorgaan en verschalkte Gies, 1-1.
M’Barki zette voor, de goed gevolgde Marzo besloot op de paal.
FC bleef de gevaarlijkste ploeg en bij een hoekschop kwam M’Barki in balbezit, zijn voorzet werd door Marzo met de kop in doel verlengd, 2-1.
Ook de ruststand.

De tweede helft begon gelijk opgaand met kansjes langs beide kanten.
Op het uur kwamen Cukur en Rajsel Lallemand en M’Barki vervangen. Enkele minuten later werd Cukur diep gestuurd, de Brugse kapitein moest aan de noodrem trekken, rood was zijn lot.
FC D trok nu volop ten aanval, op zoek achter de verlossende treffer.
Met nog 10 minuten te gaan werd Cukur nogmaals de ruimte ingestuurd, alleen voor de keeper lukte hij met een stiftbal de 3-1.
Club NXT zette nu alles op alles, de ingevallen Servais slaagde er 5 minuten voor affluiten nog in om de aansluitingstreffer te scoren, 3-2. Shinton moest nog een schuiver van Hens uit doel halen.
In de extra tijd moest Smet met het hoofd nog een bal van de lijn keren, ook de rebound blokte hij af.
Het bleef 3-2!

Eindelijk slaagde FC er in om de drie punten thuis te houden!
Dit in een heel aangename en spannende wedstrijd.
Een verdiende overwinning, zeker op basis van een heel sterke eerste helft. FC toonde zich in alle linies het betere elftal en creëerde ook de meeste en beste kansen.
FC maakte zich het zichzelf op het einde wel nog enigszins moeilijk maar hield, ook dankzij de 12e man, stand. Bedankt supporters!
FC telt nu 14 punten en bevindt zich hiermee op de achtste plaats in het algemeen klassement.
Vrijdag aanstaande ontvangen we één van de toppers uit onze reeks, nl. de buren van RWDM.
Een niet te missen derby!

FC Dender: Gies, Smet, Ragolle, Borry, Marzo, Van Oudenhove, Hens, Rôdes, Rowell (82’ Houdret), Lallemand (63’ Rajsel), M’Barki (63’ Cukur).

Geel: Cukur, Ragolle en De Roeve.
Rood: Hautekiet
Doelpunten: 6’ M’Barki, 22’ Homma, 43’ Marzo, 81’ Cukur, 85’ Servais.

FC Dender – RWDM: vrijdag 4 oktober 2022, om 20u.