FC doet wat het moet doen en blijft leider, FC D - Knokke FC: 4-1!

Opnieuw ruime winstcijfers!

Op de derde speeldag van de Play Offs stond er voor FC D een thuiswedstrijd tegen Knokke FC op het programma.
Coach Van Acker kon geen beroep doen op Ragolle, De Bodt en Remko De Backer die allen met kwetsuur buiten strijd waren.
Een thuiswedstrijd in de Play Offs moet sowieso gewonnen worden, onze spelers wisten dus wat er van hen verwacht werd!

Van bij de aftrap trok FC D in de aanval en het duurde ook niet te lang of FC kwam op voorsprong. Via Rowell en Van Oudenhove geraakte de bal bij Casagolda die in twee tijden de keeper kansloos liet, 1-0.
Een snedige aanval op rechts werd door Valcke afgewerkt, het werd echter wegens buitenspel afgekeurd.
FC bleef dominant maar Knokke begon zich tijdens het laatste kwartier van de eerste helft iets gevaarlijker op te stellen.
Er werd gerust bij 1-0.

Valcke bleef wegens lichte krampen in de kleedkamer, Joachim Ngongo nam zijn plaats in.
De tweede helft was pas van start gegaan of Mariën scoorde vanop rechts de gelijkmaker, 1-1. Alles te herbeginnen...!
Op het uur kopte Houdret een bal tegen de deklat. Er volgden nog enkele kansjes voor Borry en Ngongo en FC grossierde vooral in hoekschoppen maar scoren leek moeilijk te lukken.
Van Acker greep  in en verving Houdret en Van Oudenhove door Vanbelle en Mfumu, met nog 25 minuten te gaan hoogtijd om alle registers open te trekken, ook omdat ondertussen Luik de 3 punten in Dessel leek binnen te halen.
Met nog een kwartier te gaan was het M’Barki die FC Dender met een voorzetschot op voorsprong kon brengen, 2-1.
FC nu op rozen, het kon nu counteren via het snelle duo Ngongo en Mfumu.
Ngongo werd op zijn flank diep gestuurd, draaide naar binnen en legde in de verste hoek de bal enig mooi in doel, prachtig doelpunt, 3-1.
Samyn kon voor Knokke nog eens dreigen maar schoot over doel.
Net voor affluiten zag Ngongo nogmaals de kans om diep te gaan, hij speelde de vrijgelopen  Mfumu aan die in één tijd de 4-1 eindstand op het scorebord zette.

Een meer dan verdiende overwinning voor FC Dender dat ook FC Luik in Dessel, met 2-4, zag winnen.
FC had aan Knokke geen gemakkelijke klant maar uiteindelijk nam de klasse van onze spelers toch de bovenhand.
FC Dender behoudt zo 1 punt voorsprong op FC Luik en bezit een doelpuntensaldo van +7.
Volgende woensdag, om 20u, speelt FC D opnieuw tegen Knokke FC, geen gemakkelijke uitwedstrijd op een synthetisch veld. In de reguliere competitie verloor FC Dender in Knokke met 1-0.

Onze spelers rekenen op jullie steun!

Knokke FC – FC Dender: woensdag 18 mei 2022, om 20u
.

DOELPUNTEN:  13' Casagolda 1-0, 49' Mariën 1-1, 75’ M’Barki 2-1, 85' Ngongo 3-1, 88' Mfumu 4-1.