Algemeen / zondag 27 maart 2022

FC kansloos onderuit tegen FC Luik, 3- 0.

FC kreeg met FC Luik een aartsmoeilijke tegenstander voorgeschoteld.

De laatste weken verliepen niet zo supergoed voor de Luikenaren maar thuis, gesteund door een hevige achterban, presteerden ze toch nog wel een ietsje beter dan op verplaatsing.

De wedstrijd kon voor de thuisploeg niet beter beginnen, topscorer Perbet werd in de derde minuut afgeblokt maar de bal verdween toch over Gies in doel, 1-0.
FC moest nu achtervolgen maar slaagde er maar moeilijk in om zijn draai te vinden, het waren de thuisspelers die – gesteund door de supporters – de eerste helft volledig domineerden.
Veel doelkansen vielen er niet te noteren tijdens de eerste helft.

Het begin van de tweede helft was identiek aan die van de eerste want al na drie minuten kon Rodes een hoekschop voorbij Gies koppen, 2-0.
FC  stond nu voor een quasi onmogelijke taak om nog punten mee naar huis te kunnen nemen.
Ook nu geraakte FC maar moeilijk aan kansen en moest het de wedstrijd volledig ondergaan.
Coach Regi Van Acker zette nog alles op alles, 3-4-3, maar dit leverde meteen nog countermogelijkheden op vr Luik. Lallemand kwam zo in één op één terecht met Gies, dit leverde een penalty op die Lallemand zelf omzette, 3-0.

Een zware nederlaag voor FC.
Niet meteen de beste wedstrijd van FC Dender dat volledig ten onder ging tegen een gretig FC Luik.

FC slikte 4 gele kaarten terwijl Luik geen enkele kaart incasseerde.
Terechte nederlaag, ook de eerste in 2022.
FC staat nog steeds op de tweede plaats maar moet nu drie ploegen achter zich dulden met 1 punt minder.

Volgende wedstrijd: Thes Sport – FC Dender, 2 april om 19u30.

DOELPUNTEN:  3’ Perbet 1-0, 48’ Rodes 2-0, 90’+1’ Lallemand (str.) 3-0.

CLUB LUIK: Debaty; D’Ostilio, Bustin, Lambot, Nyssen; Rodes, Reuten (87’ Ronvaux), Mouhli (78’ Köse), Bruggeman (71’ Prudhomme); Mouchamps, Perbet (87’ Lallemand).

FCV DENDER: Gies; Smet (69’ De Bodt), De Backer, Ragolle, Borry; Houdret, Hens, Van Oudenhove; Valcke, Casagolda, M’Barki (60’ Ngongo).