Algemeen / zaterdag 09 april 2022

FC scoort opnieuw driemaal in eigen huis, FCD - R.Boom, 3-1.

Na drie verplaatsingen en nederlagen op rij kon FCD nog eens thuis spelen, het ontmoette Rupel Boom.

FC is verplicht om in de resterende wedstrijden nog alles uit de kast te halen voor een eventuele deelname aan de Play Offs, terwijl Rupel Boom de barrageplaats nog moet ontlopen, voor beiden teams dus geen onbelangrijke wedstrijd.
FC miste de geschorste Valcke, Van Oudenhove verscheen wegens lichte kwetsuur (schouder) niet aan de aftrap, ook De Backer zat op de bank. Vanbelle en Ngongo startten aan de wedstrijd.

De eerste helft was licht in het voordeel van FC Dender, dat vooral het meeste balbezit had, veel gevaarlijke kansen vielen er echter niet te noteren.
Er werd dan ook gerust bij 0-0

De tweede helft was, vooral van FC-kant, van een ander niveau.
Er was een eerste snelle aanval van FCD, Rowell speelde in op Casagolda die in één tijd doortikte naar M'Barki, die meteen de doelman torpedeerde, 1-0.
FC bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de verlossende 2-0.
In de 56e minuut was er een prachtige actie op links van Ngongo, hij speelde af aan Hens die de bal in één tijd in de verste hoek binnen tikte, 2-0.
Rupel Boom dat vooral gekomen was om niet te verliezen moest nu op zoek naar de aansluitingstreffer. Lang moest er riet gewacht worden, de net ingevallen Lukebakio scoorde, na een aanval op links, in de 63e minuut al de 2-1.
Het spel ging nu goed op en neer. Een schot van M’Barki ging net naast.
FC lag nu op de loer. Na 79 minuten was de wedstrijd “gespeeld” toen Casagolda een hoekschop van M’Barki in doel kon verlengen, 3-1.
De bezoekers probeerden nog wel maar onze doelman Xavier Gies kwam niet meer in gevaar.

Een verdiende overwinning voor FC Dender dat vooral in de tweede helft de betere van Rupel Boom was.
De eerste helft was gelijk opgaand, in de tweede helft kon FC op de ideale momenten toeslaan om de bezoekers KO te zetten.
In de eerstvolgende wedstrijd ontvangen we leider Dessel Sport dat vandaag met 1-3 verloor van de ploeg in form Knokke FC.

FC Dender – Dessel Sport, zaterdag 16 april om 20u.