Algemeen / vrijdag 12 augustus 2022

FC verliest met overdreven cijfers, FC D - Lommel SK, 1 - 4.

FC verliest met overdreven cijfers, FC D - Lommel SK, 1 - 4.

Voor zijn eerste wedstrijd in de Challenger Pro League moest FC Dender Lommel SK bekampen, onmiddellijk een grote test.

Nieuwkomer Rajsel stond direct in de basiself, terwijl M’Barki op de bank bleef. Ook Houdret moest plaats ruimen voor Rodes, voor de rest weinig verrassingen voor de start van de eerste wedstrijd van het seizoen.
 
De eerste aanval was van FC D toen Rajsel op links een mooie actie uit zijn schoenen toverde.
Maar ook Lommel bleek onmiddellijk gevaarlijk te zijn, eerst kon Gies nog een voorzet onderscheppen maar toen Belghali zijn kans ging was het onmiddellijk raak, 0 – 1.
Enkele minuten later kon Lommel opnieuw juichen, op rechts liet Belghali opnieuw zijn kunnen zien en speelde Roque vrij, deze knalde vanuit een heel scherpe hoek raak, 0 – 2.
Nog geen kwartier ver en FC leek al tegen het canvas te liggen!
Maar FC gaf zich niet gewonnen en bleef strijden. Lallemand kon Rajsel bedienen, deze schakelde zijn man uit en knalde in de linker winkelhaak, 1 – 2.
Van een matchbegin gesproken!
Atteri besloot net naast doel en Hens zag zijn vrije trap door de Lommelse doelman uit doel gepareerd worden.
De grootste kans was nog voor Lallemand toen hij een slechte terugspeelbal kon onderscheppen, hij trapte echter naast doel.
Een evenwichtige eerste helft werd bij 1 – 2 afgesloten.
 
Houdret begon aan de tweede helft, hij verving Atteri.
FC leek meer ruimte achterin te laten, Lommel kon tweemaal door de buitenspelval glippen maar telkens toonde Gies zich heer en meester in een 1 op 1 situatie.
Lommel nam nu ietwat de bovenhand.
Ondertussen bleef de scheidsrechter kwistig zwieren met gele kaarten waardoor de faire wedstrijd veel stil lag. Hij slaagde er in om 9 gele kaarten te trekken, en Cools in de 60e minuut rood te geven voor handspel in de grote rechthoek, een aangeschoten bal !
Dos Santos besliste vanop de stip de wedstrijd, 1 – 3.
FC probeerde nog op zoek te gaan achter een doelpunt maar de bezoekers beten goed van zich af, het was de ingevallen Chadli die – in de extra tijd - nog van ver met een pareltje de bal in de kruising toverde, 1 – 4.
Einde wedstrijd.
 
Het is duidelijk dat er een serieus verschil is tussen de Challenger Pro League en 1e Nationale, alles verloopt veel sneller en de efficiëntie ligt ook veel hoger. Ook de kwaliteit van de doelpunten mocht gezien worden. 
Het was een heel aangename wedstrijd om volgen, toch moest FC Dender zijn meerdere erkennen in Lommel , dat wel een heel goed elftal blijkt te hebben. De 1 - 4 cijfers zijn wel overdreven. 

De volgende wedstrijd is de bekerwedstrijd, nu dinsdag om 20u, tegen RFC Wetteren.

Volgende zaterdag is er een nieuwe competitie wedstrijd, dit tegen titelkandidaat RWDM. RWDM speelde gisteren 1 - 1 gelijk tegen Virton.
 

FC Dender: Gies, Smet, Ragolle, Cools, Borry, Van Oudenhove, Hens, Rodes (64' M'Barki), Lallemand, Rajsel (64' Rowell) en Atteri (46' Houdret).
 
Lommel: De Busser, Belghali, Lemoine, Wuytens (73' Anello), Alves Roque Gomes, Granell, Henkens, Silu (91’ Wechkuysen), Vancsa (81' Kabongo), Dos Santos (81' Chadli), Talvitie (91’ Ostrc).

Doelpunten: 12' Belghali (0-1), 15' Alves Roque Gomes (0-2), 20' Rajsel (1-2), 68' Dos Santos (strafschop, 1-3), 93’ Chadli (1-4).

Geel: Dos Santos, Lemoine, Rôdes, Hens, Henkens, Rowell, Lallemand, Silu, Anello

Rood: 67' Cools

 

Bekijk onze commerciële partners