Algemeen / zaterdag 19 februari 2022

FCD - Fr. Borains: 3 - 1. Sterke eerste, overbodige tweede helft.

FC moest als eerste in een drieluik van thuismatchen Francs Borains bekampen. Coach Van Acker stuurde nogmaals een vrij offensief elftal de wei in. Mike Smet was gekwetst en Rowell moest ziek forfait geven.

FC D nam onmiddellijk het initiatief in handen en ging meteen op zoek achter een doelpunt maar M’Barki en Hens mikten aanvankelijk echter nog naast.
Maar nog voor het kwartier kwam FC op voorsprong via een ingestudeerd nummertje, nl. een hoekschop die laag tot bij Hens gebracht werd, van buiten de zestien verschalkte Lennard in 1 tijd de bezoekende doelman, een enig mooi doelpunt, 1 - 0!
De kansen bleven volgen en 10 minuten later kon Houdret de score verdubbelen, 2 – 0.
Een poging van M’Barki ging net naast doel, uitstel echter want Van Oudenhove rolde zijn flank op en bediende de vrijstaande Casagolda die maar binnen te duwen had, 3 – 0.
Valcke werd door de doelman nog van een doelpunt gehouden en net voor rusten lieten de bezoekers zich ook eenmaal zien, Xavier Gies wist in een 1 tegen 1 de 3 – 0 ruststand nog te vrijwaren.

In de tweede helft zagen we een ander, herschikt, Francs Borains de wedstrijd hervatten, maar FC  verdedigde goed, kon zelfs counteren, Sam Valcke werd diep gestuurd en speelde breed op M'Barki, de voorzet belandde net iets te dicht bij de doelman die goed in de voeten dook, ook de herneming van Van Oudenhove werd gekeerd.
De bezoekers behielden het balbezit maar de kansen waren voor FC Dender, Hens werd nog gestopt door de doelman.
Met nog 10 minuten te gaan slaagde de bezoekende kapitein Lai erin om te milderen, 3 – 1.
Francs Borains bleef nu drukken, maar met veeleer geharrewar voor het doel van Gies werd er niet meer gescoord.

Een sterke wedstrijd van FC Dender, met vooral in de eerste helft hoogstaand voetbal vanwege onze jongens. Op alle vlakken toonde FC zich heer en meester zodat we over een meer dan terechte overwinning mogen spreken.
We zagen ook drie klasse doelpunten, en dankzij een sterke bezoekende doelman liep de score niet hogerop.

De volgende wedstrijd wordt opnieuw thuis gespeeld: FC Dender – URSL  Wezet, 26 februari om 20u.