FCD haalt opnieuw keihard uit, FC Dender - URSL Visé: 3 - 0.

FC Dender kreeg met URSL Visé de ploeg van het moment voorgeschoteld. Visé behaalde de laatste 6 weken 16 op 18.

Jasper Van Oudenhove was geschorst en Johny Rowell was nog ziek.
Stijn Barrezeele startte aan de wedstrijd.

FC begon gretig aan de wedstrijd, de bezoekers konden weinig weerwerk bieden.
Het was dan ook niet lang wachten op de openingstreffer. In de zesde minuut kopte Houdret een corner voorbij de bezoekende doelman, 1-0.
Tien minuten later was het weer prijs! Hens stuurde Valcke perfect in het straatje, Sam zette scherp voor en M'Barki kon aan de tweede paal de bal in doel glijden, 2-0.
Van een perfecte wedstrijdstart gesproken, FC wou duidelijk de eerste helft van tegen Francs Borains herhalen en liet de tegenstander ook niet in het spel komen.
Sam Valcke werd ook nog eens alleen op de doelman afgestuurd, zijn lob ging net naast doel.
We zagen nog kansen van Casagolda en Houdret maar er werd niet meer gescoord, er werd gerust bij 2-0.

Visé kwam met iets meer dreiging uit de kleedkamers en probeerde om Gies meer te bedreigen.
Toch was het FC dat opnieuw vrij snel kon scoren. M’Barki nam snel een vrije trap, hij bereikte Sam Valcke die keihard in doel knalde, prachtig doelpunt, 3-0.
FC zat nu op rozen.
De bezoekers probeerden wel maar verder dan wat halve kansen kwamen ze niet meer, FC verdedigde heel sterk en kwam er sporadisch nog gevaarlijk uit.
Met De Bodt, Mfumu en Ngongo kwamen er opnieuw 3 jeugdproducten in de ploeg, M'Barki, Hens en Valcke gingen naar de kant.
Ook Casagolda werd nog vervangen door Vanhulle waardoor ons gans offensief compartiment gewisseld werd., maar de weedstrijd werd nog gemakkelijk uitgespeeld, het was Visé dat zelfs nog moest uitkijken.
De 3-0 stand bleef behouden.

Opnieuw een mooie thuisoverwinning van FC Dender.
Het was duidelijk dat er deze week goed naar de wedstrijd tegen het sterke Visé werd toegewerkt.
De voorbereiding en teambuilding van deze week hebben zeker hun vruchten afgeworpen.
FC neemt zo wat meer afstand van Visé terwijl, leider Dessel, Luik en Patro Eisden Maasmechelen punten lieten liggen waardoor de achterstand met de top wat kleiner wordt.
Enig negatief puntje is wel dat Ridwane M’Barki, geel geschorst, er  volgende week niet zal bij zijn.

Volgende weekend komt Patro Eisden op bezoek, zaterdag 5 maart om 20u.

FC Dender: Gies, Stef De Backer, Ragolle, Borry, Vanbelle (46' Smet), Houdret, Barrezeele, Hens (79' De Bodt), Valcke (79' Ngongo), Casagolda (90' Vanhulle), M’Barki (84' Mfumu).

Wezet: Cremer, Déquaire, Marten Wilmots, Reciputi (77' Musset), Bonemme, Brrou (82' Schillings), Manfredi, Thuys, Gerits, Legear (46' Gueye), Cascio (77' Perseo).

Doelpunten: 6' Houdret (1-0), 17' M’Barki (2-0), 51' Valcke (3-0).
Geel: Stef De Backer, Brrou, M’Barki, Gueye.