Jong Genk - FC Dender: 0-2, FC doet schitterende zaak.

FC Dender stond voor een verre verplaatsing naar Genk waarin heel wat op het spel stond.

Bij winst wipte FC D over Jong Genk en kon zo de rode lantaarn doorgeven aan de Linburgers. Winnen was dus een must.
Cukur was hersteld van de lichte kwetsuur die hij in voorbereiding op de interland in Turkije opliep.

Op de zieke Houdret na kon coach Van Acker starten met dezelfde elf als in de gewonnen wedstrijd tegen Deinze.

Genk ging furieus van start en FC had het moeilijk met de snedige aanvallen van de thuisploeg. Onze verdediging stond onder druk maar gaf toch maar weinig open kansen weg.
Op het half uur waren onze supporters ook ter plaatse geraakt..., het leek wel of onze spelers hierop gewacht hadden want met de steun van de supporters kwamen ze plots beter in de match en zetten plots ook pressing op de thuisdefensie.
De thuisdoelman moest een schot van Cukur uit doel halen.
Er werd gerust bij 0-0.

De coach voerde bij aanvang van de tweede helft een tactische wissel door en verving Myny door Marzo.
De eerste doelpoging was voor FC Dender, maar het schot van Cukur werd afgeblokt.
FC nam het initiatief maar Genk probeerde snel te counteren. Een voorzetschot van Cukur belandde bijna rechtstreeks in doel.
Met nog een kwartier te gaan had FC D een verre vrije trap en met Cukur achter de bal weet men maar nooit!
Zijn harde vrije trap spatte via de paal opnieuw het veld in, de goedgevolgde Lallemand zette de 0-1 op het scorebord.
Met nog 10 minuten te gaan werden er bij FC drie wissels doorgevoerd, M’Barki – Ragolle en Dubko kwamen Cools – Lallemand en Van Oudenhove vervangen.
In de 84e minuut opnieuw een vlijmscherpe aanval van FC D, Cukur legde breed op Marzo wiens voorzet door Rajsel aan de tweede paal keurig in doel gekopt werd, 0-2.
Einde wedstrijd!

Een verdiende overwinning die vooral gestalte kreeg in een sterke tweede helft en dan vooral in een super sterk laatste kwartier.
Onze verdediging stond pal tijdens de moeilijke momenten gedurende het eerste half uur, terwijl onze offensieve spelers de zaak keuring afwerkten tijdens het laatste kwartier. Net zoals tegen Deinze scoorden ook nu Lallemand en Rajsel.
Sterke ploegprestatie van FC Dender dat een heel goede zaak doet in het klassement en zich nu op de 9e plaats, met 7 punten, nestelt.
Onze spelers wensen ook de supporters te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun!
Volgend weekend volgt er opnieuw een zware wedstrijd, op vrijdag 7 oktober ontvangen we in het Dender Football Complex SK Beveren, dat een gooi wilt doen naar de promotie.

Genk: Leysen, Sadick (63' Al Mazyani), Dewaest, Geusens, Dierckx, Rommens, Swerts (82' Diawara), Van De Perre, Godts, Martens (82' Arabaci), Beniangba.

Dender: Gies, Smet, Cools (78' Ragolle), Borry, Myny (46' Marzo), Rôdes, Hens, Van Oudenhove (78' Dubko), Lallemand (78' M’Barki), Rajsel (86' Rowell), Cukur.

Doelpunten: 71' Lallemand 0-2, 84' Rajsel.