Algemeen / dinsdag 17 mei 2022

Knokke FC - FC Dender, 18 mei - 20u. Supporters op post!

Knokke FC - FC Dender, 18 mei  - 20u. Supporters op post!

FC Dender legde tot dusver, met een 9 op 9, al een foutloos parcours af in de Play Offs.

Er volgen nu nog 3 wedstrijden waarvan nog 2 op verplaatsing.
Woensdag 18 mei trekt FC D naar Knokke waar er op een synthetisch veld gespeeld wordt.

Knokke is “de” ploeg van de terugronde, het knokte zich van de onderste regionen zelfs naar de leidersplaats, een plaats die het pas op het allerlaatste moment verspeelde.
In de einderonde kon het ook nog niet winnen, wat niet betekent dat het niet goed speelde want in zijn 33 wedstrijden legde het de tegenstander meer dan het vuur aan de schenen.
Op Luik werd er met 2-1 verloren, maar was het de betere ploeg tijdens de tweede helft.
Ook thuis tegen Dessel liet het zich niet onbetuigd, een spannende wedstrijd die op 3-3 eindigde.
Vorig weekend won FC wel met overtuigende 4-1 cijfers maar FC had tijdens de tweede helft toch wel de handen vol met een gedreven Knokke FC.
Mathematisch rest er Knokke nog een waterkansje om kampioen te spelen, coach Van Borm gaf aan de handdoek te gooien, wat niet betekent dat er in iedere wedstrijd niet meer voor de winst zal gegaan worden.
Onze spelers zijn dus gewaarschuwd want thuis, voor eigen volk, op een synthetisch plein en onder de leiding van een tactisch heel sterke coach kan Knokke steeds een ietsje meer!
Ook FC ondervond dit tijdens de reguliere competitie, het grossierde toen in het balbezit maar de ingevallen Lambo besliste toen, tien minuten voor affluiten, met een plaatsbal de wedstrijd, 1-0.
FC Luik ontvangt thuis Dessel Sport waartegen het dit weekend met 2-4 won, normaal gezien mogen we er vanuit gaan dat Luik weinig problemen zal kennen met Dessel en de drie punten vlot zal kunnen thuishouden.

FC moet in Knokke dan ook voluit voor de overwinning gaan, het is nog afwachten hoe het met onze geblesseerden vergaat.
Dat kans dat Ragolle speelt is nagenoeg nihil, voor Valcke en De Bodt ziet de toestand er beter uit, al moet er opgepast worden met al te grote risico’s tijdens snel opeenvolgende wedstrijden in de Play Offs.

De wedstrijd, in het Graaf Leopold Lippens Park, vangt aan om 20u, voor de meeste supporters dus tijd genoeg om tijdig in Knokke te geraken!
Onze spelers hebben jullie nu meer dan ooit nodig, twijfel niet...