Algemeen / zaterdag 10 december 2022

Lierse Kempenzonen - FC Dender, 2-1. Drie dolle minuten nekken FC.

FC Dender trok vrij zwaar gehavend naar Lier om er de vierde uit het algemeen klassement, Lierse Kempenzonen, partij te geven.

Vanbelle, Rajsel, Ragolle, Rowell en in laatste instantie ook Hens moesten wegens kwetsuur forfait geven.
Cools en Lallemand werden weer opgevist en Atteri zag zijn sterke invalbeurt van  tegen Beerschot beloond worden met een basisplaats tegen Lierse.
Lierse wou blijven standhouden in de top van het klassement, terwijl FC dringend nog eens punten moest pakken om achteraan in het klassement wat afstand te kunnen nemen.
Beide teams moesten dus gaan voor de winst.

FC schoot het sterkst uit de startblokken en mocht na 3 minuten al twee dotten van kansen noteren.
Eerst knalde Atteri in de draai op de deklat, een minuutje later ging een harde trap van Cukur rakelings naast doel.
De eerste 25 minuten zagen we eenrichtingsvoetbal, Lierse kwam er nauwelijks aan te pas. FC voetbalde 4 grote kansen bij mekaar.
Op het half uur was er een eerste aanval van de thuisploeg, het was meteen ook de goeie waarbij De Schrijver een voorzet, van op links, in doel kon duwen, 1–0.
Drie minuten later stond er al 2-0 op het scorebord! Na pech bij het uitverdedigen kon Tabekou voor doel afgezonderd worden, hij had de 2-0 maar in doel te leggen.
Lierse nam nu iets meer initiatief.
In de 40e minuut stond het wel bijna 2-1. Een kopbal van Lallemand werd in twee tijden uit doel gehouden, zowel de plaatselijke doelman als verdediger Pupe (met hiel) voorkwamen onheil voor Lierse.
Maar ook Gies moest zich nog van zijn sterkste kant tonen, met een enorme reflex kon hij een knal uit doel houden.
Er werd gerust bij 2-0.

Ook bij het begin van de tweede helft trok FC D onmiddellijk het laken naar zich toe.
Opnieuw Atteri zorgde voor het eerste doelgevaar, zijn schot werd door doelman De Langhe tegen de kruising geduwd.
Het spelbeeld was identiek aan dat van de eerste helft, wel met iets minder mogelijkheden.
Maar FC D wist toch de aansluitingstreffer te scoren wanneer Atteri in de 69e minuut een verre voorzet in doel wist te koppen, 2-1.
FC Dender bleef drukken, voor Lierse was het soms pompen of verzuipen.
Cukur knalde er nog eens op los, de keeper redde.
Lierse probeerde te counteren waarbij Gies nog eens plat moest op een schot van de ingevallen Vekemans.
De stand wijzigde niet meer, 2-1.

Opnieuw een nipte nederlaag voor FC Dender.
Op 15 minuten na beheerste FC D de ganse wedstrijd. Vijftien minuten waarin Lierse zich heel doeltreffend toonde en tweemaal kon scoren in amper drie minuten tijd.
FC had 64% balbezit, terwijl Lierse heel sterk verdedigde, maar efficiëntie is nu eenmaal het belangrijkste onderdeel in het voetbalgebeuren.