Algemeen / zondag 03 april 2022

Nieuwe domper op verplaatsing, Thes Sport - FC Dender: 1 - 0.

Na de overduidelijke 3-0 nederlaag in Luik stond FC opnieuw voor een verre verplaatsing, ditmaal naar Tessenderlo.

Thes Sport had het de laatste weken heel moeilijk en leefde in degradatiegevaar, punten sprokkelen was er dus de boodschap.
De thuisploeg begon met een defensieve 5-3-2 aan de wedstrijd, bij FC was Borry geschorst en verhuisden Casagolda en Valcke naar de bank. Ngongo, Van Belle en De Bodt startten aan de wedstrijd.

FC eiste onmiddellijk het balbezit op maar de betere kansen waren voor de thuisploeg dat met verre ballen, over onze verdediging, zijn spitsen trachtte te bereiken.
Eerst mikte Bertaccini nog voorlangs maar toen hij een tweede maal diep gestuurd werd en wat te veel ruimte kreeg was het wel raak, in de 16e minuut schoof hij de bal onder Gies in doel, 1-0.
FC moest nu komen maar veel meer dan een naast doel gekopte bal van De Backer viel er haast niet te noteren.

Van Acker begon nog met dezelfde 11 aan de tweede helft maar voerde al vrij snel drie wissels door. Van Rowell, Casagolda en Valcke werd er verwacht dat ze het tij konden doe keren.
FC kwam inderdaad beter in de wedstrijd maar tot echt veel uitgespeelde kansen leidde dit niet. Valcke devieerde nog een scherpe voorzet net naast, terwijl de thuisploeg er genoegen mee nam om de deur op slot te doen en op de counter kon loeren.
De 1-0 stand veranderde niet meer.

Een verdiende overwinning voor Thes en een nieuwe afknapper, na de toch wel sterke reeks na nieuwjaar, voor FC D.

FC moet zich dringend herpakken wil het nog stand houden in de top vier.
De uitwedstrijden lijken voor FC momenteel een heel moeilijke opgave, hopelijk komt daar woensdag aanstaande verandering in want dan trekt FC Dender naar het momenteel sterk presterende Knokke FC, Knokke won gisteren vrij gemakkelijk met 0-4 tegen Mandel United.

Thes Sport: Valkenaers, Bammens, Braeken, Wouters, Battista, M. Vermijl, Hulsmans, Ceulemans, Brugmans, Jeunen, Bertaccini (87’ Ponet).
FC Dender: Gies, Vanbelle (53’ Rowell), Ragolle, M’Barki (80’ Vanhulle), Van Oudenhove, Hens, De Backer, De Bodt (53’ Casagolda), Ngongo (53’ Valcke), Houdret.

Doelpunt: 16’ Bertaccini (1-0).