Algemeen / donderdag 07 april 2022

Nieuwe nipte nederlaag, FC Knokke - FC Dender: 1 - 0.

Nieuwe nipte nederlaag, FC  Knokke - FC Dender: 1 - 0.

FC Dender moest voor de derde keer op rij een uitwedstrijd spelen, tegenstander was Knokke FC, op basis van de resultaten het sterkste team na nieuwjaar. Mits winst kwam Knokke boven FC te staan.

De Backer moest verstek geven wegens hinder aan de knie, M’Barki bleef wegens tactische overwegingen aan de kant, ook Ngongo verhuisde naar de bank. Valcke en Casagolda eisten opnieuw hun plaats in de basiself op.

FC begon vrij goed aan de wedstrijd, al na 6 minuten was er een goede kans via Van Oudenhove, de poging van Valcke werd door Dhoest uit doel gepareerd. FC bleef heer en meester in het balbezit en creëerde nog 3 kansen voor de rust.
Voor FC Knokke waren er tijdens de eerste helft nog kansen voor Pierre en Samyn.
Beide ploegen konden niet scoren tijdens de eerste helft.

Hetzelfde stramien tijdens de tweede helft, de eerste kans was voor Hens, zijn schot strandde op de paal.
Op het uur deed Van Brom twee vervangingen, 2 aanvallers – nl. Lambo en Atteri,  waardoor er meer evenwicht in de partij kwam en Knokke gevaarlijker uit de hoek kon komen.
Samyn kwam dichtbij de openingstreffer. Ook Valcke ging nog zijn kans maar vond Dhoest op zijn weg.
De ingevallen Lambo bleef gevaarlijk uit de hoek komen en tien minuten voor tijd slaagde hij er in om met een plaatsbal de 1-0 op het scorebord te brengen.
Met nog tien minuten te gaan slaagde FC er niet meer in om langszij te komen.

Een onterechte nederlaag in een wedstrijd waarin FC het eerste uur voor 75% balbezit had maar die enigszins kantelde na twee offensieve vervangingen bij Knokke.
FC zakt zo weg naar de zesde plaats, het telt weliswaar maar 1 punt minder dan de 3 voorgangers maar telt ook 1 wedstrijd meer.
Met nog drie thuiswedstrijden voor de boeg weet FC wat er verwacht wordt, een 9 op  9 lijkt noodzakelijk om zich van een deelname in de Play Offs te kunnen verzekeren. Feit is wel dat er bij de top zes nog veel onderlinge wedstrijden te noteren vallen en FC nog drie thuiswedstrijden mag spelen. FC verloor dit seizoen nog niet in het Van Roystadion.
Sam Valcke ontving in Knokke zijn derde gele kaart en is nu zaterdag geschorst tegen Rupel Boom.
Gies (enkel)en Van Oudenhove (schouder) beëindigden de wedstrijd met lichte kwetsuur.
De spelers rekenen zaterdag aanstaande op jullie steun bij de wedstrijd tegen Rupel Boom.