Nipte nederlaag in Luik, 1 - 0 en leidersplaats kwijt.

Nipte nederlaag in Luik, 1 - 0  en leidersplaats kwijt.

FC Dender stond met de uitstap naar FC Luik voor een aartsmoeilijke opdracht, bovendien - het mocht door de Luikse burgemeester ook niet gesteund worden door zijn eigen aanhang.

Luik moest winnen om voorbij FC D te geraken.
Coach Van Acker kon weer beschikken over Dylan Ragolle die voldoende hersteld beek te zijn, ook Valcke en Vanbelle startten aan de wedstrijd.
Casagolda en M’Barki bleven aan de kant.

Het was meteen dus duidelijk dat FC eerder wat voor zekerheid koos.
De wedstrijd zat dan ook lang op slot.  Tijdens de eerste 20 minuten viel er geen enkele kans te noteren, nadien begon Luik meer te dreigen, vooral met hoge ballen. Zo kon Perbet, via Smet, in hoekschop koppen.
Nadien moest Gies nog eens in de voeten van scherpschutter Perbet duiken en moest ook nog eens plat gaan op een vrije trap van Mouhli.
Van de kant van FC D viel er weinig offensief gevaar te noteren, er werd dan ook bij een 0-0 stand gerust.

De tweede helft gaf grotendeels hetzelfde beeld als de eerste, waarbij FC vooral aan Luik het balbezit liet.
Er vielen nu wel iets grotere kansen te noteren dan tijdens de eerste helft.
Bruggeman besloot net naast en Houdret kopte rakelings over doel.
Debaty moest zich reppen om een vrije trap van Hens uit doel te boksen.
In de 74e minuut was het toch raak toen Lallemand een verre pass voorbij Gies kon trappen, 1-0.
FC moest nu wel vooruit en deed dat ook, maar heel grote kansen werden er niet gecreëerd, Smet kopte een voorzet van Van Oudenhove net over doel, maar Luik gaf de overwinning niet meer uit handen.

Luik neemt nu de leiding en telt 2 punten voorsprong op FC Dender.
Er rest beide ploegen nu nog één speeldag, FCD thuis tegen Dessel terwijl Luik naar Knokke moet.

Uiteraard is het ook nog wachten op de uitspraak van de klacht van FC Dender tegen FC Luik, ingevolge een fout tegen het bondsreglement.  Een uitspraak die na de beraadslagingen van vorige maandag zo spoedig mogelijk bekend ging gemaakt worden…
Afwachten is dus de boodschap.

FC Dender: Gies, Smet, Ragolle, Borry, Vanbelle, Van Oudenhove, Houdret, Hens, De Backer, Rowell en Valcke.