Algemeen / zaterdag 05 maart 2022

Opnieuw een ijzersterke prestatie, FC Dender - Patro Eisden MM, 3 - 0.

Vorig weekend was FC Dender out-standing tegenover URSL Visé, het won toen met 3-0.

Kon FC ook de tweede in het klassement, Patro Eisden, kloppen?
De coach kon voor dit duel geen beroep doen op Ridwane M’Barki die geschorst was, Mfumu was gekwetst, de uitgeziekte Rowell nam plaats op de bank.

De wedstrijd kwam maar traag op gang, veel middenveldspel met een gevaarlijker Patro.
Het was vooral ex-FC Dender speler Arenate die zich gevaarlijk toonde maar Xavier Gies stond telkens pal.
Voor FC waren er kansen voor Hens en Valcke.
Net voor rusten moest de bezoekende doelman nog een halve omhaal van Borry uit doel halen.
In de daaropvolgende fase ging Arenate met de voet vooruit in op Borry, de scheidsrechter twijfelde niet en gaf hem meteen rood. De bezoekende coach, Stijn Stijnen, kreeg wegens tumult aan de zijlijn geel.
Een eerste helft waarin FC een ietsje te veel balverlies leed.

Van Acker koos tijdens de tweede helft voor een nog meer offensieve opstelling en verving Barrezeele door Ngongo.
Al na drie minuten kwam FC op voorsprong, een prachtige actie van Valcke op rechts, Hens werd in stelling gebracht en knalde de bal keihard in doel, 1-0
Een doelpunt van Valcke, na een trap van Van Oudenhove, werd nog afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later was het echter wel raak toen Sam Valcke overhoeks binnen knalde, 2-0.
Het was nu eenrichtingsvoetbal en er volgden nog kansen voor Van Oudenhove en Valcke, maar het was youngster Ngogno die nog kon scoren. Een kwartier voor affluiten knalde hij voorbij alles en iedereen de 3-0 in doel.
Er volgden nog enkele vervangingen maar de stand wijzigde niet meer. Ook Rowell speelde nog enkele minuten mee.

Opnieuw een schitterende prestatie van FC Dender, de eerste helft verliep nog moeizaam maar tijdens de tweede zette FC orde op zaken.
Het gaf weinig kansen weg en was zelf ook efficiënt in de afwerking.
FC gaat nu voorbij Patro Eisden in het klassement en telt drie punten minder dan leider Dessel Sport dat 1-1 gelijk speelde tegen KSK Heist.

De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen La Louvière Centre, 12 maart om 20u.

FCV DENDER:   Gies; Smet, De Backer, Ragolle, Borry; Hens (81’ Rowell), Barrezeele (46’ Ngongo), Houdret, Van Oudenhove; Valcke (81’ Vanhulle), Casagolda (74’ De Bodt).

PATRO EISDEN: Belin; Bamona, Mustoe (58’ Napoleone), Corstjens (15’ Vandergeeten), Massengo; Sula, Dijkhuizen, Baysal, Kenne; Renson, Arénate.

DOELPUNTEN:  47’ Hens 1-0, 60’ Valcke 2-0, 70’ Ngongo 3-0

GELE KAARTEN:   14’ Baysal, 28’ Smet, 35’ Hens, 37’ Massengo, 73’ Valcke

RODE KAARTEN:  38’ Arénate