Algemeen / zaterdag 16 april 2022

Opnieuw een sterke prestatie, FCD - Dessel Sport, 3-1.

Opnieuw een sterke prestatie, FCD - Dessel Sport, 3-1.

FC Dender stond opnieuw voor een moeilijke opdracht, ook al wil leider, Dessel Sport, de stap naar het profvoetbal niet zetten, de titel in de reguliere competitie wil het maar al te graag binnen halen.

Voor FC was er niet veel keuze, om te kunnen deelnemen aan de einderonde moest er sowieso gewonnen worden.
  
Het was meteen duidelijk dat we een wedstrijd tussen twee sterk voetbaltechnische teams konden aanschouwen.
De eerste kans was voor Van Oudenhove, maar de bezoekende doelman kon de bal uit doel houden. Iets later, tegen een loeier van Lennard Hens, moest hij zich wel gewonnen geven, de bal zoefde keihard naast de paal in doel, prachtig doelpunt, 1-0!
De kansen bleven nu volgen, maar pogingen van M’Barki, Houdret en Hens misten de nodige precisie.
Dessel creëerde minder kansen maar in de 36e minuut slaagde het er toch in om langszij te komen, Cerigioni werd diep gestuurd en klaarde de klus, Gies was kansloos, 1-1.
M’Barki stuitte nog op de doelman.
FC was iets te karig beloond met de 1-1 ruststand.
 
De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten of Casagolda kon al de 2-1 in doel koppen.
FC beef nu op zijn elan doorgaan en ging op zoek achter de verlossende derde treffer, na 15 minuten stond de 3-1 al op het scorebord. Een verre pas van Houdret zette M’Barki op weg naar doel, deze bediende Valcke aan de tweede paal, 3-1.
FC zat nu op rozen, maar dit was echter zonder de scheidsrechter gerekend die plots vlot vermeende fouten floot en kaarten uitdeelde.
Na een fout van Ragolle kreeg Dessel een strafschop, groot was ook ieders verbazing dat onze verdediger ook rood onder de neus gestopt kreeg. Xavier Gies haalde zijn gram door de penalty uit doel te keren, supersave.
Om na de rode kaart verdedigend opnieuw wat sterker te kunnen staan werd M’Barki gewisseld voor Vanbelle.
Dessel moest nu komen maar FC bleef, ondanks een man minder, veruit de gevaarlijkste ploeg.
In een heel faire wedstrijd slikten ook nog Gies, Valcke en Rowell elk nog een gele kaart??
FC speelde de wedstrijd nog op een heel volwassen wijze uit en behaalde zo een meer dan  verdiende overwinning.
 
Opnieuw een heel sterke thuisprestatie van FC Dender, net zoals in de vorige wedstrijd konden we opnieuw een 3-1 eindstand noteren.
Het was ook een heel aangename wedstrijd om volgen, tegen een tegenstander die al bijna een gans seizoen bovenaan het klassement staat. De prachtige redding van kapitein Gies was ook heel bepalend.
De volgende speeldag is FCD bye, op de allerlaatste wedstrijddag ontvangt FC Dender Mandel United. Hou hieromtrent onze website in het oog want net zoals tegen Dessel zijn er ook voor deze wedstrijd 5 vrijkaarten te winnen.
Weldra volgt er ook uitspraak over de, door de bond betwiste, wedstrijd FC Luik – FC Dender. Luik noteerde onvoldoende U21 spelers op het wedstrijdblad.

Dender: Gies, Stef De Backer, Ragolle, Borry, Smet, Houdret, Hens, Van Oudenhove, Valcke (85' Ngongo), Casagolda (76' Rowell), M’Barki (66' Vanbelle).
Dessel: Geladé, Ghislain, Lenaerts, Haagen, Boujouh, Vanhaen (80' Cinti), Geukens, Versmissen, Cerigioni, Janneh (68' Cheprassov), Maesen.
Doelpunten: 17' Hens (1-0), 38' Cerigioni (1-1), 48' Casagolda (2-1), 62' Valcke (3-1).
Geel: Vanhaen, Haagen, Smet, Valcke, Rowell en Gies.
Rood: 64' Ragolle.

Bekijk onze commerciële partners